Premier League’i 32. voor: kas Tottenham lööb Liverpooli lootustesse mõra?

Foto: TT

Suures mängus on vastamisi tabeli esimene ja kolmas

Koondistepaus ongi läbi saamas ning aeg on taas pilgud pöörata klubijalgpalli poole, kus on käima minemas hooaja kõige põnevam faas: märts on lõppemas ning algamas on liigade ja karikasarjade kõige otsustavamad lahingud. Inglismaa Premier League’is on seis jätkuvalt ülipõnev: Liverpool on küll kahe punktiga Manchester City ees liider, ent Cityl on üks mäng vähem peetud ning seetõttu ei saa kummalegi siin erilist eelist anda. Mängida ei ole jäänud enam palju – kas Liverpool peatab pika tiitlipõua või võtab Manchester City järjekordselt meistrikarika endale?

Ülimalt huvitav on ka heitlus kolmanda ja neljanda koha ehk Meistrite liiga piletite peale: kui vahepeal tundus juba, et Tottenham Hotspur on liitumas tiitliheitlusega, siis viimasest neljast mängust saadud kolm kaotust ja üks viik on nad sellest maa ja ilma kaugusele jätnud ning nüüd tuleb Spursil juba vaadata seda, mis toimub nende seljataga: kui Tottenhamil on kirjas 61 punkti, siis Arsenalil nende kukil 60, sugugi kaugel pole ka Manchester United (58p) ja Chelsea (57p). Kõike võib veel juhtuda ning kohad kolmandast kuuendani on veel täiesti lahtised – heidame siinkohal aga pilgu 32. vooru kohtumistele ning Betsafe’i koefitsientidele. Kellele oleks hea mõte oma panused vooru eel teha?

Unitedil tekib võimalus esikolmikusse tõusta

Ole Gunnar Solskjaeriga püsiva lepingu sõlmimisest on Inglise meedias Manchester Unitedi puhul räägitud tohutult palju ja hommikust õhtuni. Küll pidavat United seda tegema juhul, kui Meistrite liigas PSG alistatakse. Küll pidavat Solskjaer ootama, kuni tema Molde leping ära lõpetatakse. Küll olevat osapooled juba ka kokkuleppele jõudnud – ametlikku teadet ei ole aga veel tulnud ning seniajani on tegemist lihtsalt spekulatsioonidega. Tõele au andes on norralase esialgne sära hakanud ainult õige pisut tuhmuma, kuid seda oli ka oodata – ainult võitude peal ei ole nii kõrges mängus võimalik purjetada ning paratamatult oli selge, et mingil hetkel hakkavad sisse tulema ka kaotused. Unitedil on neid sealjuures tulnud kaks tükki jutti – liigas saadi võõrsil suhteliselt kindel 0:2 kaotus lähirivaalilt Arsenalilt, karikasarjas jäädi alla Wolvesile. Kas midagi on katki? Pigem mitte, ent eriti just see allajäämine Arsenalile muutis nende tabeliseisu ja võitluse neljanda koha nimel pisut keerulisemaks.

Watford on samal ajal nautinud sel hooajal väga korralikku minekut ning 30 mängust teenitud 43 punkti annavad neile tabelis hetkel koguni kaheksanda koha, kusjuures Wolves on seitsmendana neist vaid ühe punkti kaugusel. Ajakirjanikud on seitsmendat kohta naljatamisi nimetanud küll lihtsurelike tiitlks, kuid oma tõetera on selles sees: esikuuik on teistest lihtsalt nii palju üle. Ehk on tänavu Watfordi kord „Evertoni karikas” võita?

Manchester Unitedi võidukoefitsient on selle mängu eel 1,46, viigi korral on võimalik raha tagasi võita 4,90-kordselt ning Watfordi võidu korral 7,60-kordselt. Kuigi koefide järgi peaks United olema väga selge soosik, oleks pisut narr neid siiski nii suureks favoriidiks pidada – Watford on tänavu näidanud korralikku mängu ning ka suurtel meeskondadel kohati olemise päris tuliseks teinud. Topeltvõimalusega on viik või Watfordi võit näiteks saadaval 2,75-ga, mis võib mõne julgema panustaja jaoks päris korraliku väärtusena tunduda.

Kas Chelsea suudab veel esinelikukoha nimel heidelda?

Sellises hooaja faasis muutuvad paberil näiliselt kerged lahingud suurte klubide jaoks tihtipeale ootamatuteks banaanikoorteks ning seda väga lihtsal põhjusel: vastatel on lihtsalt rohkem motivatsiooni. Kui Chelsea on endiselt mängus võitluses esinelikukoha nimel, siis Cardiffil on praegu tükk tegemist, et oma koht Premier League’is säilitada – nad on hetkel 18. kohal ehk väljalangemistsoonis, kuid ohutu tsoon on vaid kahe punkti kaugusel. Võib arvata, et Chelseal midagi lihtsat siin küll ei tule – seda enam, et viimases liigamängus osati suhteliselt ootamatult ja kindlalt Evertonile 0:2 alla jääda.

Cardiffi võidukoefitsiendiks on selle mängu eel 8,00, viigi korral saab raha tagasi 4,55-kordselt ning Chelsea võidu puhul 1,48-kordselt. Selle mängu puhul on topeltšansiga Cardiffi võit või viik suisa kindel panustamissoovitus – koefitsiendiks on sel puhul igati väärtuslik 2,70. Chelseal ei tundu olevat piisavalt motivatsiooni ja tulejõudu, et esinelikukoha nimel võidelda – ning Neil Warnock on Cardiffist samal ajal teinud nende mängijate paberil olevat taset arvestades väga korraliku löögirusika. Siin on potentsiaalne üllatus õhus.

Suur mäng. Suuuur mäng!

Pole kahtlustki, et vooru kõige põhilisem mäng toimub just pühapäeva õhtul ning selleks on tabeliliidri Liverpooli kohtumine kindlalt kolmandale kohale langenud Tottenham Hotspuriga. Nagu mainitud, on Spurs viimasest neljast liigamängust saanud kirja vaid ühe punkti, mistõttu on nemad selgelt langustrendis ning peavad juba ärevalt üle õla tahapoole vaatama. Liverpool on aga hoolimata viimase paari kuu jooksul ära antud punktidest endiselt korralikus hoos ning koondistepaus tuli ka nende jaoks päris heal ajal – osad nende mängijad eesotsas Mohamed Salahiga said äärmiselt vajaliku hingetõmbehetke enne hooaega tõeliselt defineerivat mänguperioodi.

Liverpooli ja Tottenhami viimased omavahelised kohtumised on isegi üllatavalt kindlalt läinud Liverpooli kasuks: viimasest 13 matšist on Tottenham suutnud võita vaid üheainsa, samal ajal kui Liverpool võitis septembris Wembleyl toimunud kohtumise 2:1 ning on 13 mängust võitnud kaheksa. Kuna tiitlimäng on neil endiselt vägagi käimas, on nende motivatsioon kõrgem ning Liverpooli tuleks ka selle kohtumise eel soosikuks pidada.

Seda teevad ka koefitsiendid: Liverpooli võit on väärt koefi 1,62, samal ajal kui viigikoefiks pakutakse Betsafe’is 4,35 ning Spursi võidukoefiks 5,65. Kuigi Liverpool on selge soosik, on nii suure mängu kohta koefid ikka väga selgelt ühele poole kaldu, mis tähendab, et väärtus peitub siinkohal Spursi peale panustamises – juba võidukoef 5,65 pakub väga head väärtust, pisut turvalisem on kahekordne võimalus ehk viik või Tottenhami võit – sel juhul on võimalik oma raha 2,33-kordistada.

Heas hoos Newcastle on kogu hooaja jooksul ootusi ületanud

Näiliselt suhteliselt lihtsa mängu võib selles voorus saada Arsenal, kuid kui süveneda, siis ei ole ka see kohtumine sugugi kellegi meelakkumine. Newcastle on hoolimata klubi juhtkonnas olevatest vastuoludest ja tülidest praeguse seisuga suhteliselt kindlalt Premier League’i püsima jäämas ning suur tänu tuleb fännidel selle eest öelda peatreenerile Rafa Benitezile, kes on kaoses suutnud külma pead hoida. Viimasest seitsmest mängust on saadud vaid üks kaotus ning see on Newcastle’i tõstnud tabelis 13. kohale, väljalangemistsoonist seitse punkti kõrgemale.

Arsenal on samal ajal endiselt võitlemas esinelikukoha peale ning kindel 2:0 võit Manchester Unitedi üle ja edasipääs Euroopa liigas näitasid, et klubil on selgelt tõsi taga. Newcastle pole võõrsil suutnud sel hooajal suuri meeskondi üllatada ning ei tee seda ilmselt ka sel korral.

Esmaspäevases kohtumises on Arsenali võidukoefiks 1,39, viigi korral on võimalik raha tagasi võita 5,20-kordselt ning Newcastle’i võidu puhul 9,20-kordselt. Siinkohal tasub Arsenali peale panustada – julgemad võivad kasutada ka händikäppi, kus Arsenali vähemalt kaheväravaline võit on saadaval täpselt 2,00-ga.

MÄRKSÕNAD

SHARE