Premier League’i 36. voor: kas Meistrite liigasse ei taha tõesti keegi pääseda?

Foto: TT

Hooaeg hakkab lõpule jõudma ning mängude tähtsus on üha suurem

Inglismaa jalgpalli Premier League’is on seisud jätkuvalt ülipõnevad: nüüd oleme olukorras, kus kõigil meeskondadel on taas ühepalju kohtumisi peetud ning enam ei pea arvestama sisse seda, kellel on üks mäng rohkem või vähem peetud – kõik on ühel pulgal.

Ühel pulgal ei olda aga sugugi punktide mõttes – viimaste päevade jooksul kaks väga olulist kohtumist Tottenhami ja Manchester Unitediga võitnud Manchester City on taas tabeliliider, edestades Liverpooli üheainsa punktiga – seega ei ole kummalgi eksimisruumi, ent kahtlemata on City õige pisut paremas seisus. Nende kahe seljataga käib aga tihe heitlus ülejäänud kahele Meistrite liiga kohale – Tottenhamil on kirjas 70, Chelseal 67, Arsenalil 66 ja Manchester Unitedil 64 punkti. Kui esmapilgul võib näida, et viimasest üheksast kohtumisest lausa seitse kaotanud United on selles arvestuses sisuliselt mängust väljas, siis tegelikult päris nii veel öelda ei saa – sel nädalavahetusel lähevad nad vastamisi Chelseaga ning kui nad selle mängu võitma peaksid, on kõik taas täiesti lahtine.

Igatahes ootab meid nädalavahetusel ees tõeliselt pinev mänguvoor – vaatame üle, milliste mängude peale oma panused teha tuleks!

Kas Spurs suudab kolmandast kohast kinni hoida?

Kuigi vooru avab Liverpooli kohtumine tabeli viimase Huddersfieldiga, siis seda matši me sedapuhku eraldi välja tooma ei hakka – Liverpooli võit peaks seal lihtsalt niivõrd kindel olema, et sellest kohtumisest väärtust otsida oleks natuke narr. Seetõttu võtame ette hoopis laupäevase kohtumise Tottenhami ja Watfordi vahel. Kui nädalavahetusel oskasid kõik meeskonnad kolmandast kuuenda kohani punkte ära anda, siis teisipäeval sai Tottenhami Brightoni vastu napi, aga kindla 1:0 võidu kirja ning asetas ennast sellega esinelikuvõitluses heasse positsiooni – nüüd tuleb kodus ka West Ham ära võtta ja saabki juba ehk tasapisi uueks hooajaks Meistrite liiga mõtteid mõlgutama hakata.

West Hami käsi ei ole samal ajal viimastel nädalatel just kõige paremini käinud – enne nädalavahetusel tehtud 2:2 viiki Leicesteriga kaotati kolm mängu jutti ning enne seda pärines viimane võit tabeli punase laterna Huddersfieldi vastu, kellele suudeti väravatesajus 4:3 säru teha. West Hami kaitse on viimasel ajal kõvasti lekkinud ning oma tagalat ei ole suudetud puhtana hoida märtsi algusest saati, seega võiks eeldada, et Spurs suudab selles mängus skoori teha. Iseasi, kui palju Tottenhami mõtted juba uue nädala keskel Meistrite liiga poolfinaalil on…

Betsafe’is on Spurs siiski selgeks soosikuks – nende võidukoefiks on märgitud 1,46, samal ajal kui viigi korral on võimalik raha tagasi saada 5,15-kordselt ning West Hami võidu korral 6,95-kordselt. Siinkohal ei pea väga kaugele vaatamagi – Spursi 1,46 on juba päris korralik koef ning tasub proovimist.

Kas Arsenal suudab madalseisu ületada?

Vahepeal juba täiesti suurepärase hoo üles leidnud Arsenal on viimaste päevadega aga vaat et madalseisu langenud – esmalt saadi koduplatsil (!) 2:3 tappa Crystal Palace’i käest, kolmapäeva õhtul lubati aga Wolverhampton Wanderersil endale juba esimesel poolajal kolm tükki lüüa ning lõpuks võeti vastu 1:3 kaotus. Kaitse, mis oli veel nädal aega tagasi Arsenali trumbiks, on ühtäkki viimase kahe mänguga endale kuus tükki tuppa lasknud ning Leicesteri korraliku ründejõu vastu ei ole see kohe üldse hea märk.

Tabelis hetkel esikümmet lõpetav Leicester on samal ajal küll viimases kahes mängus Newcastle’ile ja West Hamile punkte ära andnud, ent enne seda saadi mitu võitu järjest. Kuigi võiks arvata, et tabeli keskmikud on praeguseks mõneti käigu välja võtnud, siis viimased voorud on näidanud, et päris nii siiski öelda ei saa ning kolme punkti Arsenal sellest mängust väga lihtsalt kindlasti ei saa, arvestades ka seda, et võõrsil ollakse tänavu olnud suhteliselt nigelad.

Leicesteri võidukoefiks on selle mängu eel 2,75, viigikoefiks 3,70 ning Arsenali võidu korral on võimalik raha tagasi küsida 2,55-kordselt. Sellele mängule oleks viik justkui otsaette kirjutatud ning seda arvestades on 3,70 suhteliselt hea väärtus, ent mõelda tasub ka sellele, et Arsenal laseb endale värava lüüa – tuletame meelde, et eelmises kahes mängus on palle enda võrgust välja korjatud lausa kuus. Leicesteri vähemalt kaks väravat selles mängus on saadaval koefiga 2,07, vähemalt üks värav aga 1,22-ga.

Cityl eksimisruumi ei ole

Manchester City sai pärast õnnetut Meistrite liigast välja langemist Premier League’is kohe kaks väga kõva ja vajalikku võitu jutti, kui alistada suudeti nii Tottenham kui linnarivaal Manchester United. Nüüd on hooaja lõpuni jäänud veel kolm liigakohtumist ning vähemalt paberi peal on need kõik vägagi võidetavad – Burnley, Leicester ja Brighton. Kas üheksa punkti tuleb?

Burnley on samal ajal viimastel nädalatel näidanud päris korralikku minekut. Kui vahepeal oldi vaat et väljalangemistsooni kukkumas, siis viimasest neljast mängust on võetud kolm võitu ja üks viik – see viimane viik tuli sealjuures võõrsil Chelseaga, mis näitas, et Sean Dyche’i meeskond suudab ka suurtega väga hästi konkureerida.

Sellest hoolimata on City siiski selle mängu eel ülimalt suur soosik – Burnley koduvõidu koefitsiendiks pakutakse Betsafe’is lausa 21,00, viigikoefiks 8,95 ning City võit tooks täpsele panustajale raha tagasi 1,16-kordselt. Burnleyl on omadus suuri suhteliselt ootamatutes kohtades hammustada ning vabalt võib juhtuda, et see mäng ongi „ootamatult” huvitav – selliseks puhuks tasuks panus teha händikäpiga. Burnelyle kolm väravat ette andes on nende koefiks näiteks lausa 1,65 – see panus võidaks isegi juhul, kui City mängu lõpuks kahe väravaga võidab!

Kas Unitedi hooaeg läheb veelgi sügavamale sohu?

Selle vooru põhimäng toimub aga kahtlemata pühapäeval, kui totaalsesse madalseisu langenud Manchester United võtab kodus vastu Chelsea. Viimasest üheksast mängust koguni seitse kaotanud United on väga keerulises seisus ning Ole Gunnar Solskjaerile „võtmete” usaldamine on viimasel ajal hakanud üha rohkem kriitikat saama. Kas see oli ikka nii õige otsus kui esialgu tundus?

Chelsea on samal ajal viimases kahes liigamängus samuti võiduta jäänud – esmalt kaotati võõrsil 0:2 Liverpoolile, seejärel ei suudetud koduplatsil Burnley vastu enamat 2:2 viigist. Küsimärgid Maurizio Sarri kohal on alates hooaja keskpaigast olnud päris rasked ning esinelikusse jõudmine oleks Chelsea jaoks suureks pingelanguseks.

United näitas kolmapäevases kohtumises City vastu esimese veerandtunni jooksul, et vajadusel suudetakse ennast kokku võtta küll – ent seda jõudu ei jagunud väga kauaks. Vähemalt kodumängu alguses oli aga publik selgelt Unitedi taga, ent kas nukra kaotuse järel suudetakse end samal nädalal ka teist korda nii hästi motiveerida?

United võib ehk pisutki julgust koguda tõsiasjast, et hoolimata väga kehvast hooajast on koduplatsil suudetud suhteliselt viisakalt esineda – kaotatud on vaid kaks mängu, üks hooaja alguses Tottenhamile ja teine kolmapäeval Cityle. Samas on kodumängudes vaid kaks korda suudetud oma värav puhtana hoida ja need mõlemad mängud on olnud huvitaval kombel 0:0 viigid – Liverpooli ja Crystal Palace’iga.

Õhkõrnaks soosikuks on Betsafe selles mängus asetanud Chelsea – nende võõrsilvõit on väärt koefitsienti 2,65, viik on saadaval 3,50-ga ning Unitedi võit 2,75-ga. Tulemust on siin raske ennustada, aga Chelsea peaks värava(id) lööma küll – Chelsea vähemalt kahe värava koefitsiendiks on näiteks lausa 2,27!

MÄRKSÕNAD

SHARE