Seitse nõuannet targemaks panustamiseks

See ei kõla ehk kuigi motiveerivalt, aga enamik spordile panustavaid inimesi kaotab. Kuid miks see nii on? Kas edu saavutamiseks peab olema äärmiselt tark? Ning kõige olulisem küsimus – kas spordiennustusega on pikas perspektiivis üldse võimalik võita?

Lühidalt vastates: jah, on küll. Ometigi nõuab see arvestatavat pühendumist. Kui soovid järjepidevalt võita, pead alatihti tegema väärtuslikke panuseid. Neid sa aga ei saavuta, kui tegutsed n-ö vahetute andmete põhjal. Tõelise ning järjepideva edu saavutamiseks spordile panustamises vajad enesedistsipliini, struktuuri ja tervet mõistust.

Spordiennustus võib tunduda esmapilgul lihtne, kuid sellega raha teenida on üpris keeruline. Seepärast jagame sinuga seitset nippi, mida kasutades saavutad edu ja õpid reaalselt teenima.

1. Võta spordiennustust kui tõelist tööd

Kõigega, mis elus tegemist väärib, tuleb näha vaeva ning suhtuda sellesse piisava austusega. Sama käib ka spordiennustuse kohta. Õnnestumise tagavad tõsine töö ja lihtsate vigade vältimine. See tähendab muuhulgas oma lemmikmeeskonnale mitte panustamist ja kihlvedude vahendajate suvalistest, pealtnäha atraktiivsetest pakkumistest loobumist.

Kuna sul ei ole spordivõistluste tulemuste üle mingit kontrolli, siis on oluline järgida kolme meelespead:

• Kasuta oma selleks eraldatud rahalisi vahendeid ainult spordiennustuste tarbeks
• Väldi spordialasid, millele sa tavaliselt ei panusta
• Ära kuluta oma raha kasiino, pokkeri, bingo või mõne muu mängu peale, millega sind meelitada püütakse.

Suhtu nii oma arengusse kui rahasse austusega – võta spordiennustust tõsiselt!

2. Rahaliste vahendite haldamine

Ära usu imelugudesse, mida kuuled sõpradelt või loed veebist. Soov kiiresti teenida lõpeb tihti hoopis kiirete kaotustega.

99% kõikidest elukutselistest spordiennustajatest ei kaldu mitte kunagi oma finantsplaanist kõrvale.

Summa, mille sa selleks otstarbeks regulaarselt kõrvale paned, on mõeldud ainuüksi spordile panustamiseks. Võta seda kui pikaajalist investeeringut ning ära kunagi mine üle oma rahaliste võimaluste piiri.

Mõistagi ei saa sinust paari päevaga miljonär, kuid oma vahendeid õigesti hallates annad endale võimaluse järjekindlalt areneda ja koguda kogemusi pikas perspektiivis.

3. Ära võta ekspertide nõuandeid liiga tõsiselt

See võib kõlada kummaliselt, kuid just seda peaksid sa tegema. Loomulikult ei tähenda see, et peaksid alati panustama kõrgetele koefitsientidele. Kuid eksperte on sama palju kui erinevaid arvamusi ning on naiivne mõtelda, et tõelised asjatundjad jagavad oma parimaid näpunäiteid kõikide teistega.

Usalda enda oskusi ja mängi omaenda mängu. Toetu tulemuste ennustamisel enda intuitsioonile, mis baseerub kogutud infol (senised tulemused ja sooritused, vigastused jms) põhinevatel faktidel.

4. Loo endale isiklik aruandlus

Oluline on teha märkmeid ning talletada oma panustamise statistika kas Exceli tabelis või pliiatsiga paberil. Mida struktureeritum on sinu isiklik aruandlus, seda rohkem infot see sulle tuleviku tarbeks annab.

Jälgi, missugused panused on aja jooksul kasumlikud olnud ning milliseid meetodeid ja süsteeme oled kasutanud.

Tähtsad ei ole ainult võidud ja kaotused, vaid tähele tuleb panna ka spordialasid ja süsteeme, millele panustanud oled. Pea järge, millistelt veebilehtedelt leiad parimaid koefitsiente ja milline kihlveokontor on pakkunud suurimat väärtust.

Kui lood endale sellise statistika, siis seda uurides mõistad palju paremini, milliseid panuseid sa tegelikult teed. Kaardista võimalikult palju aspekte oma panuste tegemisest ning oled poolel teel professionaalseks spordiennustajaks saamisel.

5. Distsipliin on oluline

Kui sa ei võta spordi peale panustamist tõsiselt, siis kaotad oma raha väga kiiresti. Edu saavutad vaid siis, kui oled hingega asja juures ning käitud targalt. Lootes panustamisega kiiresti suurelt võita või kaotatud raha tagasi teenida, võid ainult nurjuda. Spordiennustus on tõsine ettevõtmine, millega peaksid tegelema järk-järgult – ära kiirusta!

Kindlasti ei tohi teha panuseid impulsiivselt, emotsioonide ajel või alkoholijoobes. Sellisel käitumisel ei ole tõsises spordiennustuses kohta ning niimoodi on suur oht hoopis sõltlasena lõpetada.

Püüa olla küll ambitsioonikas ja motiveeritud, kuid tugeva distsipliiniga panustaja.

6. Pööra tähelepanu oma tervisele

Tõsine lähenemine panustamisele on küll hea, kuid sa ei tohiks tulemustele liialt keskenduda.

Spordiennustuse puhul tuleb alati ette nii võite kui kaotusi. Kui sa ei suuda selliseid kõikumisi külmalt võtta ning panused muutuvad sulle kinnisideeks, siis sa paratamatult kannatad. Kui soovid saada elukutseliseks ennustajaks, siis stress ja kõrge vererõhk ei aita siin kuidagi kaasa.

Kaotuste aktsepteerimine ning ka võitudesse rahulikult suhtumine iseloomustab kõrgeimal tasemel olevaid mängureid. Kui tahad olla parimate seas, siis on oluline olla füüsiliselt aktiivne, süüa tervislikult ning puhata piisavalt. Nii vaimne kui füüsiline tervis on oluline vundament edu saavutamisel.

7. Näe vaeva

Kas sa teed enne panustamist ikka korralikult kodutööd? Kui ei, siis oled muutunud laisaks või kaotanud entusiasmi.

Spordiennustus ei ole kõige nõudlikum tegevus maailmas. Kui see muutub sinu jaoks keeruliseks, siis asi on ilmselt su enese mõtlemises ja perspektiivis kinni.

Kui sa muutud laisaks ja lõpetad enda arendamise, siis sa lihtsalt ei teeni enam raha. Sa võid ju esialgu olla edukas, kuid pikemas perspektiivis sa ikkagi kaotad raha. Fookuse säilitamine tasub end lõpuks aga alati ära.

Kui sul on raskusi spordiennustuse strateegiliste nüanssides orienteerumisega, siis ole mureta – sul on võimalik end alati parendada, toetudes vaid varasemale kogemusele ja oma vigadest õppides. Nähes vaeva, et tuvastada ja mõista oma varasemaid vigu, oled lõppude lõpuks ikka võidukas! 

MÄRKSÕNAD

SHARE