Nõuanded Premier League’is panustamiseks

Näpunäited parima väärtuse leidmiseks jalgpalliennustuses!

Ei ole tähtis, kas oled kogenud panustaja või täielik algaja – panust tehes peaks sul alati olema kaks eesmärki: kasvatada kogemust ja muidugi võita.

Betsafe soovib aidata sul leida suurimat väärtust spordiennustuse maailmas. Järgnevalt vaatlemegi kuut erinevat turgu, mis võivad Premier League’is sulle lisaväärtust pakkuda.

Viik ei loe

Alustame ühe vähemtuntud turuga – „viik ei loe“. Kuna siin saab valida vaid kahe võimaliku tulemuse vahel, siis võib tunduda, et sel turul leidub vaid tagasihoidlikku väärtust, kuid nii see siiski ei ole.

Oled ehk tähele pannud, et võõrsil mängivad meeskonnad suudavad üha tihedamini olulisi punkte noppida. Viimastel aastatel on külalistiimi võitude protsent tõusnud keskmiselt 28% peale. Võttes arvesse, et 2010/11 hooajal oli see 23%, siis tõus on lühikese ajaga olnud märgatav.

Ometigi on üldteada, et kihlveokontorid annavad kodumeeskonnale pelgalt eeldatava koduväljaku eelise tõttu madalama koefitsiendi. See ei tähenda tingimata, et nad on seega favoriidid, kuid peaaegu alati on klubil kodus mängides madalam koefitsient kui sama vastasega võõrsil kohtudes, isegi kui kõik teised muutujad jääksid samaks.

Selgita välja külalistiimide võitude sagedus antud hooajal ning kui see on kõrge, siis võib antud turg väga korralikku väärtust pakkuda.

Panustamissoovitus: „viik ei loe“ külalismeeskonna kasuks.


Poolaeg/lõppseis

Kui sulle meeldib „mängu võitja“ üksikpanuse turg, kuid ei meeldi sealsed koefitsiendid, siis tasub uurida „poolaeg/lõppseis“ turgu, et leida suuremat väärtust.

Mõned panustajad väldivad „mängu võitja“ turgu selle madala väärtuse tõttu. Kui sa oled aga kindel, et võidab meeskond, kellele soovid panustada, ning koefitsiendid kinnitavad su tunnet, siis „poolaeg/lõppseis“ panus võib olla hea variant.

Kui soovid panustada kindlale võitjale kodumängus, kuid tiimi koefitsient on alla 1.35, siis vedades kihla, et nad juhivad nii poolajal kui ka lõpuvile kõlades, võid tõsta koefitsiendi üle 1.60 ning nõnda potentsiaalselt kahekordistada oma võitu.

Opta Sportsi andmetel võidab lausa 74,3% kodumeeskondadest, kes poolajal 1:0 juhivad, ka terve mängu. Kui sa oled seega kindel, et sinu üksikpanuse „mängu võitja“ juhib kohtumist juba poolajal, siis statistiliselt võttes on su võidutõenäosus peaaegu 75%.

Kodumaises Premium Liigas tasub tõsiselt kaaluda sellise panuse tegemist iga kord kui Tallinna FCI Levadia kohtub Pärnu JK Vaprusega, kuna esimene skoorib reeglina varakult ning võidab suurelt.

Panustamissoovitus: „poolaeg/lõppseis“ nn kindlapeale võitja kasuks.


Händikäp

Eelmisega sarnased on händikäp-turud, mis lubavad samuti selgele favoriidile panustamisel paremat väärtust kui üksikpanusega „mängu võitjale“.

Händikäp-turud pakuvad suuremat väärtust, andes emmale-kummale meeskonnale tingliku eduseisu. Kui näiteks Manchester City läheb kodus vastamisi West Hamiga ning kodumeeskonna võidukoefitsient on 1.32, siis see on küll madal, kuid kummagi meeskonna vormi ning varasemaid omavahelisi tulemusi arvesse võttes igati õiglane. Händikäp turul on aga võimalik väärtust tõsta – nii oleks City -1 koefitsient 1.90 ja City -2 lausa 3.30. Viimane tähendab, et City peaks võitma tinglikust 0:2 kaotusseisust, st võitma vähemalt kolmeväravalise vahega.

Sellel turul on ideaalne panustada tugevamatele tiimidele, kes kipuvad skoori varakult avama – kiiresti kaotusseisu jäänud satsid võivad surve all kapituleeruda ning kogu mängu suurelt kaotada.

Ka Premium Liigas kehtib sama põhimõte – kasuta händikäppi kui traditsiooniliselt palju väravaid löövad Tallinna klubid Flora ja Levadia kohtuvad tagasihoidlikute skoorijate Narva Transi või Viljandi Tulevikuga.

Panustamissoovitus: panusta händikäpiga palju väravaid lööva heas vormis meeskonna kasuks.


„Mõlemad meeskonnad löövad värava“ mitmikpanus

Kui „mõlemad meeskonnad löövad värava“ (Both teams to score – BTTS) turg ellu kutsuti, osutus see paljude üksikpanustajate seas populaarseks. Ometigi võib sel turul olla raske leida korralikku väärtust, kuna võimalikke tulemusi saab olla vaid kaks. Sestap vaatleme kaht turgu, mis võivad kergitada menuka BTTSi panustamise väärtust. Esimesena räägime mitmikpanusest.

Kui sa koostad oma jalgpalliennustuses Premier League’i mitmikpanuse kupongi, siis ilmselt on sul teatav ettekujutus, millistes mängudes lüüakse tõenäoliselt palju väravaid ja millistes mitte. Kulunud klišeena mõjuv lause „väravad muudavad mänge“ peab tahes-tahtmata paika. Kui mõni meeskond jääb kaotusseisu, siis ta hakkab reeglina ründavamalt mängima. Kuigi see annab talle suurema võimaluse ise värav lüüa, annab see ka vastasele parema šansi sooritada edukas kontrarünnak. Sestap ei ole ka ime, et Premier League’i viimaste aastate kohtumiste levinuim lõppskoor on 1:1.

Statistika lubab eeldada, et kui mingil hooajal kaks enim väravaid löövat meeskonda omavahel kohtuvad, siis mõlemad meeskonnad löövad vähemalt ühe värava kummaski kohtumises.

Sama põhimõte kehtib ka vastupidiselt. Kui panustad BTTSis „Ei“ kahe madalaima väravate arvega meeskonna kohtumistel, siis tõenäosus võita mõlemal juhul on märkimisväärne.

Panustamissoovitus: võta kaks või kolm BTTSi valikut ja ühenda nad mitmikpanuses.


Tulemus + mõlemad meeskonnad löövad värava

Teine viis suurendada BTTSi väärtust on lisaks ka tulemuse peale panustamine. Kui sa arvad, et meeskond, kellele panustad, võidab nii, et ei lase endale ühtegi väravat lüüa, kuid ei tihka täpset skoori pakkuda, siis see turg on sulle ideaalne.

Hooajal 2004/05 pani Chelsea liiga kinni lausa 12-punktilise üleolekuga. Selle hooaja käigus löödi neile rekordiliselt vähe 15 väravat ning Londoni sats võitis tervelt 10 võõrsilmängu 19st nõnda, et ise hoiti värav puhtana.

Ehkki Chelsea oli enamikes neist mängudest küll favoriidistaatuses, oleks panustamine võõrsilvõidule ja „Ei“ peale BTTSis toonud hooaja lõpuks korraliku kasumi, sest reeglina oli sellise panuse koefitsient minimaalselt 2.5.

Panustamissoovitus: panusta võõrsil mängiva favoriidi võidu peale ja BTTSis „Ei“.


Kollaste kaartide arv

Jättes tulised derbikohtumised kõrvale, on keskmine kollaste kaartide arv mängu kohta Premier League’is umbes 3.2. See number on kõikunud hooajati väga vähe. Seega tasub panustada antud kategoorias alati „Alla“ kõikide mängude puhul, kus ei ole just eriti palju kaalul.

Muidugi ei ole ükski mäng täiesti tähtsusetu ning kommentaatorid tuletavad meile alatasa meelde, et iga tabelikoht Premier League’is on väärt üle poole miljoni euro. Siin võib aga teatava küünilisusega oletada, et säärast juttu aetakse vähemalt osaliselt seepärast, et vaatajanumbrid mitte mingil juhul ei langeks.

Tihti tuleb just hooaja lõpus ette kohtumisi, kus kummalgi meeskonnal ei ole enam millegi peale mängida. Just sellistes mängudes teenitakse minimaalselt kollaseid kaarte.

Panustamissoovitus: panusta tähtsusetutes mängudes kollaste kaartide arvus „Alla“.

Betsafe’is panustades on võimalik leida väga korralikku väärtust, kui sa tead, mida teed. Meie nõuanne sulle – talita arukalt, ole pidevalt kursis oma väljavalitud turuga ning vaata ülaltoodud nõuandeid terve hooaja vältel aeg-ajalt üle.


MÄRKSÕNAD

SHARE