RULETILAUA STRUKTUUR

Kas oled otsustanud online kasiinos ruletti mängida? Õige valik! Sind ootavad ees miljonid online kasiino mängijad igast maailmanurgast ja põnev ning närvikõdi pakkuv mäng, mida saad nautida just seal, kus parasjagu soovid.

Selles peatükis räägime Sulle kõigest, mida peaksid teadma ruletilaua ülesehitusest, ruleti mängureeglitest ja võidutõenäosusest. Samuti anname kiire ülevaate üldistest mängureeglitest koos kirjeldavate jooniste ja oluliste punktide kokkuvõttega.

Peatüki lõpust leiad ka ruleti KKK – loe see kindlasti läbi, kui Sul tekib olulisi küsimusi, millele tahaksid enne online ruleti  mängimist vastuseid saada. Kas tead, millise teema kohta soovid täpsemalt lugeda? Siis siirdu otse soovitud lõigu juurde. Põhjalikuma ülevaate saamiseks varu lihtsalt viis või kümme minutit ja loe kogu peatükk läbi. Soovitame Sul see leht ka oma järjehoidjatesse lisada, et saaksid vajaduse tekkimisel siit ka mängimise ajal spikerdada.

TEEMAD

Esmapilgul võib tunduda, et rulett on keeruline mäng. Kuid võid kindel olla, et see on palju lihtsam mäng, kui esialgu tundub. Ruleti lihtsusest kõneleb ka asjaolu, et rulett on ääretult populaarne nende mängijate seas, kes online kasiinos alles oma esimesi samme teevad.

Selles peatükis leiad kogu info, mida Sul online ruletist teada vaja on, alates laua ja ratta kirjeldusest ja lõpetades mängužetoonide ja krupjee tegevuse ülevaatega. Allpool kirjeldame Sulle nimetatud nelja mänguelementi täpsemalt.

RULETILAUA JA -RATTA ÜLESEHITUS

Selles peatükis vaatleme täpsemalt Euroopa ruleti laua ülesehitust ja jätame kõrvale Ameerika ruleti reeglid. Euroopa ruleti versioone saad Ameerika ruletist lihtsasti eristada selle järgi, et Euroopa ruleti rattal on üks, aga Ameerika ruleti rattal kaks 0-i. Täpsemalt saad kindlasti aru siis, kui oled järgmise peatüki läbi lugenud.

RULETIRATAS

Mängu ehk õige olulisem osa, ruletiratas, on ringikujuline seade, mida saab pöörlema panna nii päripäeva kui ka vastupäeva. Selle peatüki jooksul vaatleme kõiki ruletiratta osi, alustades keskelt ja liikudes väljapoole. Siin on pilt sellest, missugune ruletiratas ülalt vaadates välja paistab.

Esmalt väikesed värvilised sektorid, mis on ratta keskosale kõige lähemal. Kõik need värvid – must, punane ja ka üks roheline sektor – vormivad eraldi sektorid, mida eraldavad väikesed sooned.

Järgmine huvipakkuv osa on numbrilahtrid, mis moodustavad ilusa ringi ümber nende kolmevärviliste sektorite. Need numbrid vastavad ruletilaual olevatele numbritele (sellest räägime allpool täpsemalt) ja iga number on omaette pesas, täpselt samamoodi nagu eelnevalt mainitud värvilised sektoridki.

Väljapoole liikudes näed ka väikest soont, mis jookseb ratta välispiiri ümber. Sellele soonele pannakse pöörlema väike kuulike, mis pöörleb ümber ratta krupjee valitud kiirusel.

Kui kuulike hakkab kiirust kaotama, kukub see välimiselt soonelt sissepoole ja liigub ratta keskosa poole enne, kui jääb seisma ühes numbrite all olevas värvilises sektoris. Kui ruletikuul jääb seisma sama numbri lahtril, millele mängija panustanud on, siis mängija võidab.

RULETILAUD

Ruletilaud on ala, millele mängijad enne ruletiratta keerutamist oma panused asetavad. Ruletilaud on tavaliselt rohelist värvi ja on jagatud erinevateks sektoriteks. Vaata allpool olevat illustreerivat pilti.

Esimene asi, mida märkad, on kindlasti see, et laud on nii vertikaalselt kui ka horisontaalselt kolmandikeks jagatud. Igas sektsioonis on hulk numbreid, mis on kas punasel või mustal taustal. Igale laual olevale numbrile vastab üks sektor ruletirattal – mängu iva on selles, et kui teed panuse mingile kindlale numbrile, näiteks punasele 18-le, ja kuul pärast ratta keerutamist sellel numbril seiskub, siis Sa võidad. Seda nimetatakse ka ühe numbri panuseks.

Lisaks sellele, et saad panustada konkreetsele numbrile, võid ennustada ka näiteks seda, millises kolmandikus ruletikuulike peatub. Laud on kolmeks jaotatud kahel viisil. Esimene jaotus on numbrite järjestuses esimesed 12, järgmised 12 ja viimased 12 numbrit. Teine jaotus on ridade alusel – ülemine rida, keskmine rida ja alumine rida. Ükskõik milline neist panustest annab Sulle võidu korral väljamakse suhtega 2:1. Ülaltoodud pildil asuvad nende panuste väljad kõige parempoolsemas tulbas ja esimeses numbrite all olevas reas.

Järgmiseks osaks on alumise rea keskel paiknevad punane ja must ruut. Nendele kahele ruudule panustatakse kõige sagedamini. Kui arvad, et järgmine väljaloositav number on punane, aseta oma žetoon punasele ruudule ja, vastupidi, kui arvad, et väljaloositav number on must, aseta žetoon mustale ruudule. Pea aga meeles, et igas mänguvoorus on ka 2,7%-line tõenäosus võimalus, et kuulike maandub rohelisel 0-l. Kui läheb nii, kaotavad kõik, nii punasele kui ka mustale tehtud panused.

Sarnase panuse saab teha ka väljadele „Paaris“ ja „Paaritu“ ning väljadele 1-18 ja 19-36. Nendel juhtudel on võidukoefitsient 1:1. Sellest, mida see täpsemalt tähendab, võid lugeda selle peatüki ruleti reeglite ja koefitsientide lõigust.

Järele jääb vaid suur sektor laua vasakul küljel, mis on tähistatud numbriga 0. Võid panustada ka sellele, et välja loositakse number 0, mis annab võidukoefitsiendiks 35:1. 0-i väljaloosimisel kaotavad kõigile teistele mängulaua sektoritele tehtud panused.

Ja ongi kõik! Ütlesime ju, et see on lihtne..

KES ON KRUPJEE?

Meie live kasiinos juhivad mängu aga traditsioonilised krupjeed. Need krupjeed on koolitatud professionaalid, kes on kogu Sinu lauas viibimise aja jooksul alati valmis Sinuga suhtlema. Live rulett on päriskasiinole kõige lähedasem kogemus, mida Sul kodust lahkumata on võimalik saada, ja see kogemus on Sulle kättesaadav 24 tundi päevas ja 7 päeva nädalas. Lisaks muudele headele omadustele pakub see mäng ka korralikku meelelahutust, eriti nendele, kes julgevad proovida mängu Lightning Roulette – üht seni parimat ruleti variatsiooni, kus ’õnnenumbrite’ koefitsientidele iga ringi alguses vunki juurde antakse.

KASIINO ŽETOONI

Ruletti mängides (ükskõik kas online kasiinos või päriskasiinos, kasutad alati panuse tegemiseks pärisraha asemel žetoone. Igal žetoonil on kindel väärtus ja erineva väärtusega žetoone aitavad eristada erinevad värvid.

KAS ONLINE RULETT ON PÄRISRULETIST KUIDAGI ERINEV?

Püüame kõik oma online kasiino mängud teha tavakasiino mängudega võimalikult sarnaseks ning seetõttu leiad meie ruletilaudadest alati, sõltumata sellest, millist versiooni mängid, ruletiratta ja žetoonid. Kuid sellegipoolest leidub mõningaid aspekte, mis online ruletti tavakasiinos mängitavast mängust eristavad.

Esimene märgatav erinevus on mänguprotsessis. Kuigi digitaalse mängu ruletiratta ülesehitus on tavarattaga identne, ei näe Sa seal ratast keerutavat krupjeed. Ratta „keerutamise“ teeb online kasiinos ära arvuti algoritm. Nagu juba eespool mainisime, on kõik meie mänguga seotud algoritmid läbinud asjakohaste Eesti riigiasutuste kontrollid ja saanud pitseri, mis kinnitab mängude ausust.

Teine online ruleti eripära on asjaolu, et online kasiinos saad mängida suurt hulka erinevaid ruletimängu versioone. Klassikalise ruleti sõprade jaoks on meil näiteks mäng Roulette Classic, aga need, kes eelistavad põnevate nüanssidega vürtsitatud live mänge, peaksid kindlasti järele proovima mängu Lightning Roulette. Lisaks neile kahele mängule leiad Betsafe’ist veel hulgaliselt teisi huvitavaid ruleti versioone. Seda kõike peaksid aga järele proovima alles PÄRAST seda, kui oled reeglid endale selgeks teinud!

Nüüd, kui mõistad, kuidas ruletilaud üles on ehitatud, on õige aeg hakata õppima online ruleti reegleid, et saaksid teadlikult ja informeeritult mängu nautida ja oma eesmärke sihtida.

Samuti räägime selles lõigus ruleti võidukoefitsientidest, ühe numbri panustest ja 1:1 võidukoefitsiendiga panustest. Lisaks leiad sellest peatükist ka tabeli, kust näed, kui suur on mingi panuse võidutõenäosus. See leht tasub Sul kindlasti ka oma brauseri järjehoidjate hulka lisada, et leiaksid selle järgmine kord mängima siirdudes lihtsasti üles.

Jätka oma oskuslikuks ruletimängijaks saamise teekonda ja loe järgmine peatükk hoolikalt läbi.

RULETI PÕHIALUSED

Ruleti mängupõhimõte on väga lihtne. Mängija peab lihtsalt tegema panuse sellele sektsioonile, kuhu ruletikuulike pärast ratta pöörlemist seisma jääb. Kui mängija teeb panuse õigele sektorile, võidabki ta raha. Ruleti parimaks jooneks on selle äärmine lihtsus – rulett on oluliselt lihtsam kui ükskõik missugune teine online kasiino mäng, nt blackjack või pokker. See tähendab, et rulett sobib suurepäraselt ka amatööridele, kes online kasiinos alles esimesi samme teevad.

RULETI REEGLID

Ennusta õigesti, kuhu kuulike seisma jääb ja oledki võitnud. Kui aga ennustad valesti, siis kaotad. Ja see ongi kõik, eks? Mitte päris. Kuigi mängu põhireeglite selgeks tegemisega jõuad juba üsna kaugele, võib Sul juhul, kui jätad meie järgmistes lõikudes kirjeldatud reeglid kahe silma vahele, õige pea tekkida probleeme paljude online kasiinode seatud standardite täitmisega.

TEE OMA PANUSED

Mäng algab, kui mängija asetab ruletilauale panuse. Panuseid tehakse ruletis erinevat värvi ja erineva väärtusega žetoonides, mitte pärisrahas. Online kasiinos mängides vali esmalt ekraani allosast sobiva väärtusega žetoon. Seejärel pead lihtsalt klõpsama sellel lauaosal, kuhu soovid oma panuse panna.

Kui mängid live kasiinos, näiteks mängu Live Roulette, märkad kindlasti üsna pea, et panuseid saad teha ainult kindlatel hetkedel. Seda sellepärast, et kõik panused tuleb teha enne, kui krupjee ratast keerutab. Aga ära õigeaegse panustamise pärast liigselt pead vaeva – krupjee annab Sulle alati teada, kui panustamisvoor algab ja lõppeb.

Kas magasid panustamisvõimaluse maha? Ära muretse. Online ruleti mängutempo on kiire ja enamasti on ooteaeg järjestikuste mänguvoorude vahel vaid mõnikümmend sekundit.

KEERUTA JA VÕIDA!

Kui panustamine on lõppenud, asetatakse ruletikuul ruletiratta välispiirile ja pannakse pöörlema ratta pöörlemisele vastupidises suunas. Kui mängid live ruletti, siis teeb seda krupjee, kui aga mängid digitaalset versiooni, keerutab ratast arvuti. Kui ruletiratta pöörlemishoog raugema hakkab, kukub kuul sellesse ratta sektsiooni, kus on samad numbrid, mida näed mängulaual. Kui kuul seiskub numbril, millele oled panuse teinud, võidad raha. Kui ei, siis kaotad ja kasiino saab Su žetoonid endale.

Kas Sa ei pannud tähele, mis number välja loositi? Pole probleemi. Iga mänguvooru lõpus asetab krupjee võidunumbri ruudule spetsiaalse markeri. See on eriti kasulik kehva nägemisega mängijatele, kes ruletirattal olevaid väikeseid numbreid hästi näha ei pruugi.

Ruleti live versioonides ütleb krupjee igas voorus loositud võidunumbri ka kõva ja selge häälega välja. Võidu korral võid lisaks võidunumbrile krupjeelt ka paar innustavat sõna kuulda.

KAS REEGLID ON SAMAD NAGU TAVALISES RULETIS?

Jah. Online ruletis kehtivad täpselt samad reeglid nagu tavakasiino ruletimängus, ainult mänguprotsess on veidi erinev.

Peamine erinevus online kasiino ja tavakasiino ruleti vahel seisneb selles, et meie digitaalsetes ruletiversioonides asendab krupjeed arvuti. See pole aga kindlasti põhjus muretsemiseks! Kõigi meie digitaalsete ruletimängude ausust on kontrollinud ja pitseriga kinnitanud asjakohased Eesti riigiasutused.

Ka live mängu versioonides võidakse kasutada rohelisi ekraane ja algoritmi abil pöörlevaid ruletirattaid, kuid võid kindel olla, et kasutatavad rattad ja krupjeed on ehtsad.

PANUSELIMIIDID

Panuselimiitide seadmine on väga oluline, sest nende abil saad vältida liiga suuri kaotusi. Erinevates mängudes saad seada erinevaid limiite ja kuigi need limiidid võivad piirata ka potentsiaalsete võitude suurust, on nende seadmine Su enda huvides. Ainult nii saad olla päris kindel, et mäng on ja jääb alati mõnusaks naudinguks. Keegi meist ei soovi ju ühe panusega üüratut summat kaotada.

RULETI VÕIDUKOEFITSIENDID

Online kasiino ruletis on Sul võimalik teha kaht tüüpi panuseid. Esimene panusetüüp on välispanused – need on populaarseimad panused ja nende võidutõenäosus on sisepanustest (mis on teine suurem panusekategooria) suurem.

Miks on panused liigitatud välis- ja sisepanusteks? Vastus on lihtne. Sisepanused on numbritele tehtud panused, välispanused on aga need, mille tegemiseks pead žetooni asetama mängulaua serval olevatele ruutudele.

Välispanused on valikutele punane/must, paaritu/paaris, 1-18/19-36 tehtud panused. Nende panuste puhul saad edu korral panustatud raha kahekordselt tagasi, koefitsient on 1:1. See tähendab, et kui teed 5 euro suuruse välispanuse, saad positiivse tulemusel tagasi oma algse 5 eurot ja lisaks 5 eurot võiduraha, kokku 10 eurot.

Sisepanused on mõnevõrra erinevad, sest valik erineva koefitsiendiga erinevatest panustest on oluliselt suurem. Kõik sisepanused koos koefitsientidega on esitatud alltoodud tabelis.

PANUS


Üksik number

Kahe numbri panus

Kolme numbri panus

Nelja numbri panus

Viie numbri panus

Kuue numbri panus

Kolmandiku/tulba panus

KOEFITSIENT


35:1

17:1

11:1

8:1

6:1

5:1

2:1

TÕENÄOSUS


2,7%

5,4%

8,1%

10,8%

13,5%

16,2%

32,4%

MÄRKSÕNAD

SHARE