Premier League’i hooaja eelvaade: kas Liverpool kaitseb tiitlit?

Foto: TT

Alles see ju oli, kui eelmine hooaeg lõppes – pika pausi järel naasis jalgpall suviste klubimängudega ning saime esimest korda südasuvel tähtsaid klubivutilahinguid nautida, tagatipuks veel augustikuine Meistrite liiga finaalturniir. Sellest kõigest ei ole palju möödas, kuid suurtel klubidel üle Euroopa tuleb end taas kokku võtta, sest uus liigahooaeg algab juba sel nädalavahetusel – nii ka Premier League’is, kus hooaja 2020-21 esimesed kohtumised toimuvad sel laupäeval.

Betsafe’i blogi teeb sel puhul algavale hooajale omalaadse eelvaate: ennustame esikümne koosseisu ning paneme juurde oma põhjendused koos Betsafe’i koefitsientidega. Kelle peale tasub panustada?

Betsafe’i blogi ennustus:

1. Manchester City
2. Chelsea
3. Liverpool
4. Manchester United
5. Arsenal
6. Wolverhampton Wanderers
7. Tottenham Hotspur
8. Leicester City
9. Everton
10. Sheffield United

Foto: TT

1. Manchester City

Ennustatav punktisumma: 88

Paberil oli Manchester City favoriidiks ka eelmise hooaja eel, kuid asjad ei läinud lõpuks nii nagu nad oleksid pidanud. Kõik süvastatistika näitajad viitasid aga sellele, et tegelikult oleks nii hästi mänginud meeskond pidanud võtma rohkem võite, saama rohkem punkte ja võitma ka tiitli – ometi tegelikult nii ei läinud. Suvel on City teinud tugevaid täiendusi – keskkaitsesse on juurde toodud Nathan Ake, ründesse Ferran Torres. Tükk aega räägiti ka Lionel Messi tulekust, kuid see diil on vähemalt hetkeseisuga pausile pandud – pole aga sugugi välistatud, et selle juurde tullakse millalgi tagasi.

Suur küsimus on muidugi see: kas välja kukkunud omalaadse vaheaasta järel suudab Pep Guardiola oma mängijaid piisavalt motiveerida, et taas tiitli peale heidelda? Liverpool ja City on viimastel hooaegadel lati väga kõrgele tõstnud ning võib arvata, et sel hooajal ei ületa kumbki tiim eelmiste aastate punktisummasid, kuid City seis tundub olevat tiitlisoosikutest kõige parem.

Panustamissoovitused:

• Tiitlivõit – 1,75
• Punktide arv alla 90,5 – 1,86
• Enim väravasööte Premier League’is: Kevin de Bruyne 1,85

Foto: TT

2. Chelsea

Ennustatav punktisumma: 79

Chelsea võib selgelt ennast lugeda suvise üleminekuakna suurimaks võitjaks, sest see staarideparaad, kes Stamford Bridge’i uksest järjest sisse astus, on tõeliselt muljetavaldav. Väidetavalt kulutati enam kui 200 miljonit, kuid seda ka väga lootustandvate ja asjalike mängijate peale: Frank Lampardi käsutuses on nüüdsest Timo Werneri, Hakim Ziyechi, Kai Havertzi, Thiago Silva ja Ben Chilwelli teened. Kõik neist võiksid hakata mängima suurt rolli ning ainsaks küsimuseks võib olla see, kui hästi nad kohe algusest peale suudavad kokku mängida. Juba eelmisel hooajal näitas Chelsea Lampardi käe all märke helgest tulevikust ning kui ka Christian Pulisic suudab sammu stabiilsuse poole teha, võib siit tulla midagi väga ilusat.

Kas teine koht on liiga julge ennustus meeskonnale, kes ei suutnud eelmisel hooajal oma kaitset korda saada? Võib-olla. Kas Thiago Silva on liiga vana, et Premier League’is ennast kehtestada? Võib-olla. Kas ründes hakkab aga väravaid sadama? Ilmselt küll. Sellise kahurväega oleks patt esikolmikust välja jääda – meie teeme siinkohal aga julge ennustuse ning ütleme, et Chelsea ründab edukalt ka Liverpooli ning võtab teise koha endale!

Panustamissoovitused:

• Koht esimese kahe seas – 5,50
• Koht esimese nelja seas – 1,50
• Punktide arv üle 72,5 – 1,75
• Christian Pulisici väravate arv üle 10,5 – 1,82

Foto: TT

3. Liverpool

Ennustatav punktisumma: 78

Miks peaks eelmisel aastal 99 punktiga meistriks tulnud Liverpool saama tänavu enam kui 20 punkti vähem ning jääma suisa kolmandaks? Kuulake meid ära…

Jürgen Kloppi juhtimisel on Liverpool teinud juba mitu väga-väga pikka hooaega järjest – natuke „päästab“ neid tõsiasi, et Meistrite liigas langeti mullu varakult välja ning finaalturniiri ajal said mehed akusid laadida. Suur-suur eesmärk, tuua 30-aastase pausi järel Liverpooli meistritiitel, on lõpuks käes ning suured pinged on maha võetud. Need mehed on niiehknaa oma linnas ja klubis legendid, neil pole enam midagi võita jäänud – ka Meistrite liiga ning isegi klubide MM-tiitel on juba käes. Kuna Thiago Alcantara võimalik liitumine on nende ridade kirjutamise ajal veel vägagi lahtine ja küsitav, ei ole meeskonna tuumik saanud veel ka olulisi värskendusi. Mis oli Sir Alex Fergusoni edu võti Manchester Unitedist dünastia kujundamisel? Isegi tiitlitega hooajal tuleb meeskonda värskendada. Klopp ja Liverpool ei ole seda suuresti teinud, lootes pigem sellele, et noored tekitavad meeskonnas teravama sisemise konkurentsi ning tase tõuseb selle pealt. Paraku on Premier League’is sellest tihtipeale vähe. Tegu on juba teise suvega järjest, kus suuri täiendusi ei tooda ning ühel hetkel maksab see kätte – suurema näljata võistkond ei saa Premier League’is tiitli peale mängida. Väike vaheaasta tundub Liverpooli puhul lihtsalt loogiline – pingelangust ja kõike muud oli juba suvel näha.

Panustamissoovitused:

• Punktide arv alla 87,5 – 1,86
• Ei lõpeta esinelikus – 9,00
• Väravate arv alla 81,5 – 1,86

Foto: TT

4. Manchester United

Ennustatav punktisumma: 72

Manchester Unitedi puhul nägid fännid pärast Bruno Fernandese liitumist üle tüki aja väga positiivseid noote: meeskond mängis hästi, ründas hästi, lõi väravaid ja võitis. Lõpuks tõi see ka pileti Meistrite liigasse, kuid küsimärke tekitas hooaja lõpp päris mitmeid. Peatreener Ole Gunnar Solskjaer mängitas suuresti üht ja sama koosseisu, kes oli lõpuks selgelt väsinud, kusjuures pingi pealt oli väärilisi asendusi võtta vähe. Suvel on keskväljale sügavust pakkuma toodud nüüd Ajaxi noor täht Donny van de Beek, kuid selgelt oleks polsterdust vaja ka ääreründaja kohtadele, kus Marcus Rashford ning koondisedebüüdi järel lollusega hakkama saanud Mason Greenwood on pikka hooaega arvestades selgelt vähe. Jadon Sanchost räägiti pikalt, kuid paistab, et see diil Dortmundiga on katki jäänud – samas ei saa välistada, et ühel hetkel selle juurde siiski tagasi tullakse. Äärtele oleks täiendusi igatahes tarvis küll.

Küsitav on ka väravavahi positsioon: David de Gead on viimasel ajal kõvasti kritiseeritud ning eelmisel hooajal Sheffield Unitedis laenul olnud Dean Henderson on nüüd tagasi klubi juures, mis tähendab, et ka selles osakonnas ootab ilmselt ees väikestviisi olelusvõitlus.

Kaitse peaks küll endiselt tasemel olema, kuid väike küsimärk on kapten Harry Maguire’i kohal, kelle pea kohal ripub Kreeka kirves, kuna mees sattus seal puhkusel olles tõsistesse pahandustesse. Kõik see kokku ei luba Unitedil veel esimese kahe koha mängu sekkuda – neljandaks jäämine tundub nende puhul loogiline.

Panustamissoovitused:

• Koht esinelikus – 1,44
• Punktide arv alla 73,5 – 1,86
• Mason Greenwoodi väravate arv alla 12,5 – 1,80
• Bruno Fernandese väravate arv alla 12,5 – 1,86

Foto: TT

5. Arsenal

Ennustatav punktisumma: 69

Arsenal on ilmselt uue hooaja eel üks kõige intrigeerivamaid meeskondi – Mikel Arteta juhtimisel saadi eelmise hooaja lõpetuseks enda kätte FA karikas ning tänavust hooaega alustati kohe triumfiga Inglismaa superkarikafinaalis ehk Community Shieldis. Eelmise hooaja suurt puudujääki keskkaitses on lapitud Lille’ist toodud Gabrieliga, lisaks saadi Chelseast tasuta endale kogenud Willian, kes peaks oma kogemuse ja tasemega jõudu juurde lisama rünnakule. Arsenali fännidel jagub hetkel Artetasse usku ning neile võiks ennustada vahelduseks päris korralikku hooaega – iseäranis võiks neil tugev olla hooaja algus. Kas nad suudavad aga kellegi esinelikust sealt välja puksida ning Meistrite liiga koha peale võidelda? Ei saa välistada – vahe esinelikuga ei tohiks väga suureks käriseda. Kui Pierre-Emerick Aubameyang tõepoolest klubiga uue lepingu sõlmib, annab see ka rünnakul kindlust juurde, sest hoolimata oma vanusest on Aafrika ründetuus Premier League’is endiselt ülimalt heal tasemel olnud.

Panustamissoovitused:

• Koht esikuuikus – 1,57
• Koht esinelikus – 3,50
• Premier League’i parim väravalööja – Pierre-Emerick Aubameyang 7,00

Foto: TT

6. Wolverhampton Wanderers

Ennustatav punktisumma: 67

Wolves alustab küll Premier League’is alles oma kolmandat järjestikust hooaega, kuid tunne on selline, nagu nad oleksid kõrgetele kohtadele juba päris mitu aastat järjest mänginud. Kohe väga jõuliselt kõrgliigasse sisenenud Wolvesist on üha enam saamas Portugali suursaatkond Inglismaal – esindusmeeskonnas on lausa kümme portugallast, lisaks veel ka kaks brasiillast ning portugallasest peatreener Nuno Espirito Santo – võib arvata, mis on võistkonna suhtluskeel…

Wolvesi kasuks võiks sel hooajal rääkida tõsiasi, et eurosarjadele nad oma jõudu kulutama ei pea – suhteliselt minimaalset rotatsiooni eelistav Espirito Santo saab kogu täiega keskenduda liigamängudele ning see võiks olla Wolvesi tänavuse hooaja edu üks võtmetest. Paraku tundub, et ka mitmed teised tipptiimid on hea hoo ja komplekteeritusega ning midagi lihtsat Wolvesi jaoks oodata ei ole. Põnev saab olema jälgida seda, kui palju saab võimalusi äsja 18-aastaseks saanud noor ründelootus Fabio Silva, kes äsja suure raha eest Inglismaale toodi.

Panustamissoovitused:

• Lõpetab esikuuikus – 3,50
• Raul Jimeneze väravate arv üle 13,5 – 1,86
• Diogo Jota väravate arv üle 6,5 – 1,86

Foto: TT

7. Tottenham Hotspur

Ennustatav punktisumma: 60

Jose Mourinho poolt keset hooaega üle võetud Spurs lõpetas eelmise hooaja kuuendal kohal ning tegi hooajale suhteliselt viisaka lõpu, pressides end viimase vooruga mööda näiteks Wolverhamptonist. Kuigi alles eelmisel aastal jõuti Meistrite liigas finaali, paistab Spursil justkui midagi puudu olevat – ning seda tühimikku ei aita kindlasti täita ka Pierre-Emile Höjbjerg, Matt Doherty ega Joe Hart, kes suvel on klubisse toodud. Kuskilt oleks vaja vunki juurde leida – praegu seda lihtsalt kuskilt ei paista. Keskkaitsesse oleks veel väärt mängumehi vaja, kuid praegu pole olnud kuulda, et Mourinho kellegi palkamisele väga lähedal oleks.

Panustamissoovitused:

• Ei jõua esinelikusse – 1,22
• Harry Kane’i väravate arv alla 18,5 – 1,98
• Dele Alli väravate arv alla 6,5 – 1,92

Foto: TT

8. Leicester City

Ennustatav punktisumma: 57

Leicesteri eelmine vägev hooaeg, mis lõpuks küll Meistrite liiga piletiga ei kulmineerunud, tõi tagasi mälestused 2016. aastast, kui seesama klubi vastu kõiki ootusi Premier League’i ära võitis. Päris sellist vägitükki ei õnnestunud Brendan Rodgersil ette võtta ning hooaja lõpp vajus Leicesteril suhteliselt järsult ära, mis võib olla uut aastat arvestades selgeks ohu märgiks. Suuri täiendusi sisuliselt ei tehtud – ainsa märkimisväärse liigutusena toodi endale Chelseasse lahkunud Ben Chilwelli asendajana Atalantast Timothy Castagne. Eelmise hooaja teine pool on märk sellest, et nii head hooaega ei ole sellelt klubilt uuesti oodata – väike samm tagasi kõlab loogilisena.

Panustamissoovitused:

• Ei lõpeta esinelikus – 1,07
• Jamie Vardy väravate arv alla 16,5 – 1,80
• James Maddisoni väravate arv üle 5,5 – 2,05

Foto: TT

9. Everton

Ennustatav punktisumma: 56

Carlo Ancelotti käe all näitas Everton esmalt väga head minekut, ent hooaja lõpuosa vajus taas pisut ära, mis võiks meile näidata seda, et ehk ei ole Ancelotti tegelik mõju siiski nii maagiline kui esialgu tunduda võis. Samas tõi Ancelotti klubisse kaks väga korraliku taustaga mängijat – Napoli keskpoolkaitsja Allani ning Real Madridist siirdub Inglismaale Kolumbia koondise äss James Rodriguez. Kuigi Rodrigueze näol on tegemist väga kõva nimega, siis tema reaalset mõju Evertonile ja Premier League’ile ei maksaks üle hinnata – ta ei ole viimastel aastatel säranud ei terve püsimise ega erilise stabiilsusega, mistõttu ei maksaks seda üleminekut üle tähtsustada. Suurtele tiimidele Everton sel hooajal veel vastu ei saa.

Panustamissoovitused:

• Ei lõpeta esinelikus – 1,02
• Richarlisoni väravate arv üle 10,5 – 1,86
• Dominic Calvert-Lewini väravate arv alla 10,5 – 1,78

Foto: TT

10. Sheffield United

Ennustatav punktisumma: 51

Alles eelmiseks hooajaks kõrgliigasse tõusnud Sheffield ületas debüütaastal igasuguseid ootusi, püsides väga pikalt suisa Meistrite liiga koha konkurentsis. Chris Wilderi meetodid peatreenerina pakkusid liigale nii mõndagi uut ning kuigi viimaste voorudega langeti üheksandaks, tuleb klubil aastaga siiski rahule jääda. Teine hooaeg pakub aga uue väljakutse ning enam ei maksa loota, et edu nii lihtsalt tuleb. Võistkond on siiski endiselt korralikult mehitatud ning kuigi nimed ei ole sellised, mis pahviks lööksid, on see tiim hästi kokku mänginud ning kvaliteetse treeneri poolt juhitud.

Panustamissoovitused:

• Ei lange välja – 1,22
• Lys Mousset’ väravate arv alla 5,5 – 1,86

MÄRKSÕNAD

SHARE