Book of Ra slotimängude täielik ülevaade

Juba iidsetes tsivilisatsioonides kirjutati igast legendaarsest seiklusest või otsirännakust raamat, mis dokumenteeris sündmusi ja talletas neid tulevaste põlvkondade jaoks. Tänapäeval kasutame lugude vestmiseks muid vahendeid, sealhulgas videomänge. Legendaarsed slotimängud, nagu Book of Ra ja Book of Dead, kombineerivad need traditsioonid, äratades tuliuutes seiklustes ellu iidsed lood.

Kirjeldame lähemalt mõningaid parimaid „Book of“-sarjast inspireeritud slotimänge.

Ava surnute raamat slotimängus Book of Ra

Slotimäng Book of Ra äratab ellu Egiptuse surnute raamatu legendaarsed lood, pakkudes sulle põnevat ja seikluslikku mängukogemust. Reisi Egiptusesse ja ühenda jõud kartmatu noore arheoloogiga, kes otsib kuulsat Ra raamatut.

Veebipõhisel Book of Ra slotimängul, mille Novomatic lasi välja 2005. aastal, on arkaadmängudega sarnanev kujundus, mis annab kogu mängule retroõhkkonna. Mängus on üheksa standardsümbolit, mille hulgas on arheoloog ja vaarao sarkofaag.

Mängu retroõhkkonda täiendavad heliefektid. Mängul puudub pidev helirada, ent mängu eri osades kõlavad mitmesugused heliklipid. Põhimängu ajal meenutab enamik heliefekte – sealhulgas mehaaniliste rullikute seismajäämise heli – klassikalist slotimasinat. See on väga hästi lahendatud, ja kui sulged silmad, võib tekkida tunne, nagu oleksid sattunud traditsioonilisse kasiinosse.

Veebipõhise Book of Ra mängukogemust saab märkimisväärselt täiustada tasuta spinnide raundiga. 3D-animatsioon viib sind otse vaarao hauakambrisse ja kurikuulus raamat avaneb sinu silme all. Seejärel käivitub Egiptuse stiilis helirada, mis kõlab terve boonusetapi jooksul, ning ka heliefektid muutuvad kaasahaaravamaks, et luua põnevust.

Slotimäng Book of Ra põhineb legendaarsel kolmeosalisel raamatul, mis kätkes teadmisi, mida tohtis lugeda ainult vaarao. Mäng on köitev kombinatsioon Egiptuse mütoloogiast ja lõbusast rullikute keerutamisest. Viie rulliku ja kolme reaga slotimängul on üheksa makseliini ja kaks erifunktsiooni.

Võiduka kombinatsiooni korral on sul võimalus võidusumma kahekordistada. Selleks tuleb lihtsalt ära arvata, kas peidetud kaart on punane või must. Kui arvad õigesti, kahekordistatakse sinu väljamakse ja saad kahekordistamist jätkata – vaja on vaid õigesti arvata. Võid selle mänguvooru igal ajal katkestada, misjärel lisatakse kogu väljamakse automaatselt sinu saldole.

Ra raamat täidab mängus kaht tähtsat rolli, toimides wild- ja scatter-sümbolina. Nagu enamiku muude slotimängude puhul, asendab wild-sümbol mängus mistahes standardset sümbolit. Scatter-sümbolina võib legendaarne raamat käivitada tasuta spinnide vooru. Algupärane raamat koosnes väidetavalt kolmest osast, seega tuleb 10 tasuta spinniga vooru pääsemiseks saada vähemalt kolm scatter-sümbolit.

Vooru alguses valitakse üks juhuslik sümbol. Kui tasuta spinnide ajal peatub mõni rullik sellel sümbolil, laieneb see tervele rullikule. Samuti saad lisavõidu, kui võidukal makseliinil ilmub õige arv sümboleid. See lisafunktsioon suurendab märkimisväärselt võimalust mängus eriauhindu võita.

Book of Ra RTP on 92,13%, mistõttu ei sobi see nõrganärvilistele. Book of Ra Deluxe’il on aga pisut suurem RTP.

Mängukaartidega tähistatud väikese väärtusega sümbolite puhul on väljamakse jaoks vaja saada aktiivsel makseliinil kokku vähemalt kolm samasugust sümbolit. Arheoloogi sümbol tähistab mängu suurimat väljamakset – viie sümboliga võidad lausa 5000 münti.

Seda Novomaticu loodud slotimängu on lihtne mängida ka algajatel, kuigi tegemist ei ole just kõige andestavama mänguga.

Näib nagu see oleks möödunud aegadesse kinni jäänud, ent Book of Ra on mängimiseks saadaval kõigis seadmetes, ilma et oleks vaja tarkvara alla laadida.

Book of Ra Deluxe

2008. aastal välja lastud Book of Ra Deluxe’i põhineb algupärase slotimängu edul ja pakub Egiptuses aset leidva seikluse täiustatud versiooni. Ka selles versioonis on loo peategelane arheoloog, ent tema välimust on viimistletud, nii et ta näeb nüüd välja veelgi noorem ja võluvam kui seni.

Võib-olla on pisut üllatav, et slotimängu loojad otsustasid säilitada originaalversiooni arkaadmängude stiilis heliefektid. Teisest küljest on võidukad kombinatsioonid moodsamalt lahendatud ja taustal mängib Egiptuse muusika.

Ka Book of Ra Deluxe’i graafika on muutunud, hõlmates silmailu pakkuvaid 3D-animatsioone ning teravamaid kujutisi ja kujundust. Kokkuvõttes on mängu välimus ja olemus tänapäevane ning see sobib hästi kokku sarnaste menukitega, nagu Book of Dead ja muud.

Ka slotimängu Deluxe-versioon hõlmab algsest mängust tuttavat üheksat standardset sümbolit. Erinevalt algsest mängust on Book of Ra Deluxe’i 5 × 3 rullikul 10 makseliini. Mäng sisaldab kaht erifunktsiooni, mis võivad tunduda üsna tuttavad.

Võiduka kombinatsiooni korral pakub mäng võimalust riskifunktsiooniga oma võidusumma kahekordistada. Pead lihtsalt ära arvama kaardi värvi. Võid järjest õigesti arvata kuni viis korda, misjärel makstakse sinu võidusumma välja ja sind suunatakse tagasi põhimängu. Võid ka arvamise enne viit õiget vastust igal ajal katkestada.

Ka siin käivitub kolme või enama Ra raamatu sümboli korral 10 tasuta spinniga voor. Vooru alguses valitakse juhuslik sümbol, mis võiduka kombinatsiooni hulgas laieneb. Nagu ka slotimängu algses versioonis, võid uue scatter-sümbolite kombinatsiooniga käivitada uue 10 tasuta spinniga vooru.

Book of Ra Deluxe’i RTP on 95,1%, mis on pisut rohkem kui algsel mängul. Slotimängu looja Novomatic lasi kõigile proovimiseks välja mängu demoversiooni. Demoversioon hõlmab kõiki samu boonuseid ja mänguelemente mis päris slotimäng, ent sellega ei saa tõelisi auhindu võita.

Slotimängu Deluxe-versiooni väljamaksereeglid on algse mänguga väga sarnased – müntide võitmiseks on vaja saada aktiivsel makseliinil vähemalt kolm identset sümbolit. Mängu scatter-sümboli väljamaksetele lisati oluline täiendus. Kui klassikalise Book of Ra puhul oli selle sümboli maksimaalne väljamakse 200 münti, saab Book of Ra Deluxe’is viie scatter-sümboliga võita 2000 münti.

Mängi veebis Book of Ra alternatiive

Book of Ra alusel on loodud hulgaliselt alternatiivseid veebipõhiseid Vana-Egiptuse temaatikaga slotimänge, millel on ka sarnased boonused ning mis hõlmavad mõnikord täiustatud mänguelemente ja uusi või laiendatud funktsioone, mis jätavad algse mängu kaugele selja taha.

Betsafe pakub fuajees mõningaid suurepäraseid Book of Ra alternatiive. Uurime lähemalt üht parimat – Book of Deadi.

Veebipõhise Book of Ra edu tõi kõikjal maailmas kaasa sarnase temaatikaga slotimängude võidukäigu. Tänapäeval on veebipõhise kasiinomängu Book of Ra mängimine vaid teekonna algus. Saadaval on sõna otseses mõttes sadu sarnase temaatikaga mänge, ent igaühel neist on ainulaadsed boonused, sümbolid ja mänguelemendid.

See mitmekesisus võimaldab sul ühe ja sama mängu asemel mängida vahelduseks ka muid mänge. Sarnaselt Book of Ra seiklusliku arheoloogiga tasub ka sul olla uudishimulik ja uurida, millised mängud veel saadaval on. Vana-Egiptusel on sulle veel nii mõndagi pakkuda ja see kõik on veebis saadaval.

Uusi slotimänge uurides saad kindlasti teada, miks oli Vana-Egiptuse tsivilisatsioon ajaloo üks vägevamaid. Paljudes neist figureerivad kahtlemata skarabeusid, hieroglüüfid, Horose silm ja püramiidid.

Selle slotimängu teine tähtis element on hauarüüstajatega seotud kujundus. Arheoloogiat on peetud igavaks, ent tänu Hollywoodi linateostest tuntuks saanud lugudele nähakse seda karjäärivalikut hoopis teises valguses. Seetõttu on tänapäeval saadaval hulganisti põnevaid samateemalisi slotimänge, näiteks Treasures of Tombs, The Explorer’s Quest ja loomulikult Book of Dead ise.

Book of Ra pani kahtlemata aluse paljudele mängudele. Kõiki neid ei ole saatnud samaväärne edu, ent mõned on saanud siiski ülimenukaks.

Legendaarne slotimäng Book of Dead

Book of Dead on viie rulliku ja kolme reaga videoslotimäng, kus legendaarse Surnute raamatu sümbol täidab kaht tähtsat ülesannet, toimides wild- ja scatter-sümbolina. Wild-sümboliga võib mängija saada kuni 10 boonusspinni. Põhimängus või tasuta spinnide raundi lõpus saab võidusummasid suurendada õnnemängufunktsiooniga.

Mängu alustades on kohe selge, et viibid ühes Egiptuse legendaarses hauakambris. Mängu peategelane on hauarüüstaja nimega Rich Wilde, kes kutsub sind kaasa vaarao varandusi jahtima ja luksuslike esemetega pagema. Ei ole mingit kahtlust, et slotimängu autor Play’n GO lõi mängu, mille seikluslik süžee haarab sind kiiresti kaasa.

Mängu sümbolid hõlmavad mitmesuguseid Egiptuse ikoone, nagu vaarao ja tema igavesed ustavad valvurid. Book of Dead ei ole liigselt animeeritud, küll aga ilmub mängu boonusfunktsiooni avamisel põnev 3D-animatsioon.

Rullikute keerutamise ajal lahutab sinu meelt müstiline helirada. Mängus kõlav muusika sobiks ideaalselt igasse Vana-Egiptust kujutavasse filmi, mistõttu täiustab see mängu teemat suurepäraselt. Paljud heliefektid kajastavad mängu käigus samuti slotimängu põhiteemat.

Boonusvooru ajal helirada ja -efektid muutuvad, luues põneva ja kaasakiskuva atmosfääri.

Sellel slotimängul on 10 makseliini ja üheksa standardsümbolit. Nende hulgas on viis väikese ja neli suure väärtusega sümbolit. Surnute raamatu sümbol täidab mängus kaht tähtsat rolli, toimides wild- ja scatter-sümbolina. Wild-sümbolina võib see asendada mängus mistahes muud sümbolit. Scatter-sümbolina võib see käivitada slotimängu boonusvooru.

Kui mängija saab rullikutel kus tahes vähemalt kolm scatter-sümbolit, käivitub 10 tasuta spinniga voor. Enne keerutamist avaneb Surnute raamat ja paljastab juhusliku mängusümboli. Kui mängija saab selles voorus rullikutel sama sümboli, on sellel spetsiaalne võime laieneda. Sümbolid laienevad ainult juhul, kui aktiivsetel makseliinidel on võimalik võita lisaauhindu.

Slotimängu üks parimaid funktsioone on see, et tasuta lisaspinne on võimalik teenida ka boonusvooru ajal. Selleks tuleb lihtsalt saada korraga veel vähemalt kolm scatter-sümbolit.

Põhimängus või tasuta spinnide raundi lõpus saab mängija võidusummasid suurendada õnnemängufunktsiooniga. See funktsioon on jagatud kaheks osaks. Igas voorus saab mängija arvata kaardi värvi või masti. Õige värvi valimisel kahekordistatakse võidusumma, õige masti valimine neljakordistab selle.

Kui valik osutub õigeks, on mängijal võimalik uuesti arvata või võit välja võtta. Igas voorus saab viis korda õigesti arvata, misjärel makstakse võidusumma välja ja mängija saab alustada uut spinni. Kui mängija arvab valesti, läheb auhind kaotsi.

Mängu kõik sümbolid – sealhulgas Surnute raamatu sümbol – annavad võidu, kui võidukal makseliinil ilmub teatud number. Auhinna jaoks tuleb kokku saada vähemalt kolm väikese väärtusega sümbolit, ent auhinna saamiseks piisab ka kahest või enamast suure väärtusega sümbolist või scatter-sümbolist. Rich Wilde on selle slotimängu väärtuslikem sümbol, ja kui mängija saab makseliinil kokku viis Rich Wilde’i sümbolit, on auhinnaks lausa 5000 münti. Ka muude suure väärtusega sümbolitega on võimalik võita märkimisväärseid summasid – kokkuvõttes on mängu RTP 96,21%.

Book of Deadi saab mängida ka tasuta, ent slotimäng peidab endas hiiglaslikku auhinda. Tõeliste panustega mängides on nende slotimängudega võimalik võita peaauhind – 250 000 münti.

Play’n GO lõi Book of Deadi nii, et see oleks saadaval kõigis veebiseadmetes. Olenemata sellest, kas eelistad lauaarvutit või nutitelefoni, saad kõikjal Egiptuse saladuste avastamisest rõõmu tunda. Kuna tarkvara ei ole vaja alla laadida, on sul mängimiseks vaja lihtsalt head Interneti-ühendust.

Slotimängu loojad lisasid sellele tuttava kasutajaliidese, mis muudab mängimise intuitiivseks ja lihtsaks. Olenemata sinu vilumusest on selles mängus lihtne rullikuid keerutama hakata. Kõige tähtsam nupp – keerutamisnupp – on selles mängus otse keskel. Kõik muud valikud, sealhulgas panustamine ja automaatne mängimine, on saadaval slotimängu all asuva menüünupu kaudu. Ka maksetabel on lihtsasti loetav ja mõistetav.

Kui sulle meeldis koos Rich Wilde’iga Egiptuses seigelda, on sul kindlasti rõõm teada, et Rich Wilde tegutseb veel kahes kaasahaaravas slotimängus. Indiana Jonesist inspireeritud tegelane mängib peaosa ka slotimängudes Aztec Idols ja Pearls of India.

Rich Wilde and the Aztec Idols algab kütkestava animeeritud introga, mis tutvustab slotimängu süžeed. Tuntud ja kardetud Lõuna-Ameerika tsivilisatsioonil põhinev slotikas hõlmab mitmesuguseid sümbolite animatsioone ning suurepäraselt integreeritud heli ja visuaalseid elemente.

Slotimängus Rich Wilde and the Pearls of India reisib vapper seikleja Kaug-Itta ja annab sulle kuldsete kujude ja muude aarete leidmisel auhindu. Mängul on mitu põnevat vooru, sealhulgas tasuta spinnid ja progressiivne boonus.

Leheküljed samast raamatust?

Iga slotimängija märkab, et neil kahel mängul on palju sarnaseid jooni. Kuna neid kaht slotimängu lahutab ligikaudu 11 aastat, väidavad paljud, et Book of Dead sai Book of Ra’lt märksa rohkem kui lihtsalt inspiratsiooni.

Book of Ra tegi mänguelementide ja boonustega seoses nii mõndagi õigesti. Slotimängu funktsioone ja sümboleid on lihtne mõista olenemata sellest, kas oled algaja või kogenud mängija, ning oskused tekivad kiiresti. On loogiline, et Book of Dead rajati eelkäija järeleproovitud valemi alusel, et pakkuda slotimängijate uuele põlvkonnale sarnast kogemust.

Book of Dead on aga mitmel põhjusel veetlev alternatiiv Book of Ra’le. Ainuüksi mängu suurim võit on märkimisväärselt erinev. Nii Book of Ra kui ka Book of Ra Deluxe’i maksimaalne jackpot on 50 000 münti, samas kus Book of Dead pakub võimalust võita kuni 250 000 münti.

Ka mängude visuaalne pool ja heliefektid on võrdlemisi erinevad. Play’n GO nägi selgelt rohkem vaeva lummava graafika ja 3D-animatsioonidega ning lõi ka heliraja ja muud efektid, mis sobituvad slotimängu teemaga hästi.

Kui otsid lisapõnevust, meeldib sulle kindlasti Book of Deadi õnnemängufunktsiooni täiustus. Erinevalt veebikasiinodes saadaolevast Book of Ra’st on sul kaks arvamisvõimalust ja õige valik võib sinu võidusumma kahe- või neljakordistada.

See Vana-Egiptusest inspireeritud mäng on vastupandamatu tänu funktsioonide hulgale ja moodsamale kujundusele. Muide, kas mäletad, et peavõit on 250 000 münti?

Kuulsaid teoseid pealkirjaga „… raamat“

Tähtsad raamatud on ajahambale vastu pidanud ja tänapäevani säilinud ning sul on võimalus nende lummavast tarkusest osa saada. Nende raamatute pealkirjad annavad mõista, kas tegemist on erilise raamatuga või mitte. Tavalistel raamatutel on ainulaadsed ja loomingulised nimed, mille eesmärk on lugejates huvi tekitada. Erilised raamatud kannavad aga sageli pealkirja „… raamat“. Need raamatud ei vaja ahvatlevaid pealkirju, kuna tegemist on autoriteetsete teostega.

Mitte ühtki teekonda inimese elus ei ole uuritud ja käsitletud niivõrd autoriteetselt kui surmajärgset elu. Surmast ja sellele järgnevast on kirjutatud hulganisti teoseid. Prohvetid ja visionäärid on väitnud, et nad teavad, mis juhtub pärast pimeduse langemist, ent mitte keegi ei ole kunagi lõplikult valmis oma saatusele silma vaatama.

Üks näide sellest, kuidas inimene on püüdnud aidata teistel elu suurimat müsteeriumi mõista, pärineb Vana-Egiptusest. Egiptuse surnute raamat, millest on inspireeritud need suurepärased slotimängud, kirjutati ligikaudu 2650 aastat enne meie aega ja see hõlmab loitse, mis aitavad surnutel hauataguses elus teed leida.

Raamatu algne nimi oli aga hoopis teistsugune. Otsetõlkes oleks selle pealkiri Valguse poole minemise raamat või Loitsud teispoolsusesse minemiseks. Täpsem pealkiri oleks aga Egiptuse Elu raamat. Ükski neist ei ole siiski parim nimi slotimängule.

Olenemata sellest, milline pealkiri paremini sobib, on elu ja surm olnud seiklejate ja õpetlaste seas intrigeerivad teemad. Tuhandeid aastaid pärast Egiptuse kirjutiste valmimist loodi samal teemal veel üks tuntud raamatu. Tiibeti Surnute raamat – tiibeti keeles Bardo Thodol – kirjutati ligikaudu aastal 1350 m.a.j.

Sarnaselt Egiptuse surnute raamatuga kirjeldab ka Tiibeti surnute raamat inimeste surmajärgset teekonda. Kuna rahvas uskus surmajärgsesse uuestisündi, aitas raamat inimestel eesootavaks valmistuda. Samuti hõlmas see juhiseid surmamärkide ja vajalike rituaalide kohta.

Teine tuntud manuskript on Kellsi raamat. Raamatu sisu ei ole algupärane, kuna see sisaldab lihtsalt Uue Testamendi nelja evangeeliumi. Raamatu puhul on aga erakordne selle kujundus. Keerukad kujunduselemendid ja detailsus muudavad selle tõeliselt hämmastavaks kunstiteoseks.

Paljud pühad tekstid on surma ja hauatagust elu käsitlevad teejuhid, ent Eenoki raamatus räägitakse üleloomulikest olenditest – deemonitest ja hiiglastest. Eenok oli Noa vanavanaisa. Eenoki raamatu põlvest põlve edasi antud lugudes kirjeldatakse suurt veeuputust, selgitatakse, miks mõnest inglist saab deemon, ja muudki.

Raamat kirjutati ligikaudu 300 aastat enne meie aega ning selle sisu on andnud inspiratsiooni filmidele ja ka teistele raamatutele. Raamatu vanemad osad on ühendatud üheks teoseks, mida nimetatakse Valvajate raamatuks.

Muud „Book of“-sarja mängud Betsafe’is

(Big Time Gaming)


Maksimumvõit:
1200 münti

Võiduvõimalusi: 243

RTP: 96,35%

Muutuvus: keskmine

Funktsioonid: sümbolite kloonimine, tasuta spinnid, boonuse ostmise funktsioon

Mängi slotikat Book of Gods!

(iSoftBet)


Maksimumvõit:
1500 münti

Makseliine: 10

RTP: 96,31%

Muutuvus: väike kuni keskmine

Funktsioonid: skarabeusi vahetamine, laienevad tasuta spinnid, surematud rullikud

Mängi slotikat Book of Immortals!

(Novomatic)


Maksimumvõit:
250 000 münti

Makseliine: 10

RTP: 95,18%

Muutuvus: suur

Funktsioonid: õnnemängufunktsioon, lisapanus, uuesti keerumine

Mängi slotikat Book of Maya!

Registreeri konto või logi CasinoEurosse sisse ning mängi veebis Book of Deadi, Book of Ra’d ja muid tõeliste panustega slotimänge.

MÄRKSÕNAD

SHARE