EM 2024: 10 mängijat, keda jälgida

Tänavune jalgpalli EM-finaalturniir saab alguse juba reedel ning Betsafe’i blogi on täiesti valmis jalkalainele siirduma. Täna toome teile ülevaate kümnest mängijast, kellele finaalturniiril kindlasti silm peale panna!

Meie valikusse kuuluvad noored mängijad erinevatest meeskondadest, mõni rohkem, mõni vähem tuntud – aga kõigil on sel suvel hea võimalus end tõeliseks maailmanimeks teha!

Arda Güler

Türgi
Vanus: 19
Koduklubi: Real Madrid
Positsioon: ründav poolkaitsja

„Türgi Messiks“ hüütav Güler siirdus kodumaalt Real Madridi juba eelmisel suvel, kuid vigastused ei lubanud tal avahooajal Madridi meeskonnas väga suurt rolli mängida. Hooaja lõpus sai ta pingevabas olukorras omajagu mänguaega ning tasus usaldust väravatega: La Ligas mängitud 377 minutiga lõi ta koguni kuus väravat, mis muudab tema fännid uue hooaja eel väga lootusrikkaks. Türgi koondises kannab Güler aga vaid 19aastaselt juba põhirolli ning kui ta oma hooaja lõpu hea hoo ka koondisesse kannab, võib Türgi meeskonnaga lõpuks ka ilusaid asju juhtuma hakata.

Rasmus Højlund

Taani
Vanus: 21
Koduklubi: Manchester United
Positsioon: ründaja

Højlund on veel üks näide mängijast, kes on värskelt jätnud seljataha esimese hooaja suurklubis. Algul läks tal omajagu aega, et end käima saada, kuid hooaja teine pool oli 21aastaselt ründajalt juba üsna viisakas. Taani koondisel on 2021. aasta EMi poolfinaali järel asjad kippunud pisut allamäge minema, kuid Højlundi esiletõus valiksarjas ja sellele järgnenud üleminek Unitedisse näitab, et kogenud tegijate kõrval on Taanil ka noortest head materjali peale kasvamas.

Kobbie Mainoo

Inglismaa
Vanus: 19
Koduklubi: Manchester United
Positsioon: keskpoolkaitsja

Veel üks Manchester Unitedi mängija! Mainoo jätab klubis seljataha tõelise läbimurdehooaja, mille krooniks tegi ta võidukas FA karika finaalis ka skoori. Kõigi eelduste kohaselt saab väga hea tehnika ja suurepärase ründeninaga keskväljamees ka koondises üsna olulise rolli. Juba ainuüksi Manchester Unitedis mängimine teeb jalgpallurid reeglina maailmakuulsaks, kuid suurepärase võiduvõimalusega Inglismaa koondises säramine viiks Mainoo tähe kindlasti järgmisele tasemele.

Amadou Onana

Belgia
Vanus: 22
Koduklubi: Everton
Positsioon: keskpoolkaitsja

Jätkame keskväljameestega! Senegalis sündinud Belgia koondislane on oma võimsuse ja heas mõttes sirgjoonelisusega Domenico Tedesco juhendatava Belgia koondise jaoks väljaku südames kõva relv ning teda vaadates on lihtne unustada, et tegu on vaid 22aastase palluriga. Hooajad Evertonis on äratanud mitmete suurklubide huvi ning võib arvata, et uut klubihooaega alustab Onana juba mõnes sellises tiimis, mis mängib suurte karikate ja tiitlite peale. EM-finaalturniir on tema jaoks aga hea võimalus endast juba enne seda teha jalgpallisõprade jaoks household name.

Xavi Simons

Holland
Vanus: 21
Koduklubi: RB Leipzig (laenul PSG-st)
Positsioon: ründav poolkaitsja, ääreründaja

Simons on küll endiselt vaid 21aastane, kuid on oma karjääris juba läbi käinud mitmeid tõelisi suurklubisid eesotsas Barcelona ja PSG-ga. Aasta tagasi lõpetas ta kodumaal PSVs väga resultatiivse hooaja ning jätkas head hoogu ka lõppenud klubihooajal Bundesligas Leipzigi ridades, mängides end ka Hollandi koondise põhikoosseisu. Kui just ei juhtu midagi halba, võib ta vabalt olla järgmiseks kümneks aastaks koondise põhimees – kui tema tegemistega veel tuttav ei ole, siis on viimane aeg see viga EMi ajal parandada!

Benjamin Šeško

Sloveenia
Vanus: 21
Koduklubi: RB Leipzig
Positsioon: ründaja

Sloveenia koondise esiründaja sai äsja alles 21aastaseks ning jätab seljataha esimese hooaja Bundesligas, kus lõi Leipzigi eest 31 mänguga 14 väravat. Pikakasvuline ja tugev edurivimees oli juba valiksarjas Sloveenia koondise parim väravakütt ning kui sloveenid peaksid midagi keerulises alagrupis Inglismaa, Taani ja Serbia vastu saavutama, võib mürki võtta, et just Šeško väravad mängivad selles võtmerolli. Kui Šeško püssi paukuma saab, võib Sloveenia vabalt play-offi jõuda.

Florian Wirtz

Saksamaa
Vanus: 21
Koduklubi: Leverkuseni Bayer
Positsioon: ründav poolkaitsja

Wirtz on üks nendest mängijatest, kes sõidavad EMile pärast imelist hooaega Leverkuseni Bayeris – kaotus Euroopa liiga finaalis oli kogu nende hooaja ainus allajäämine, kusjuures kodumaal võideti ära nii Bundesliga kui karikasari. Hoolimata noorusest on Wirtz Leverkuseni eest pidanud juba üle 150 kohtumise ning tema täht lõi särama juba mitu hooaega tagasi, kuid lõppenud hooajal näitas ta juba täiesti uut taset. Kui Saksamaa peaks koduse EMi võitma ja Wirtz põhimehena ka mõned väravad lööb, võib tal olla täiesti reaalne võimalus ka Ballon d’Ori valimisel.

Ilja Zabarnõi

Ukraina
Vanus: 21
Koduklubi: Bournemouth
Positsioon: keskkaitsja

Meie kümne mängija sekka mahtus vaid üks kaitsja ja see tuleb Ukraina koondisest, kus Zabarnõi on juba kolm aastat olnud selge põhikoosseisu mängija. Juba alaealisena Kiievi Dinamo eest põhitegijaks murdnud keskkaitsja on üheaegselt nii füüsiliselt võimas kui ka palliga hea ning lõppenud klubihooajal oli ta Bournemouthis samuti selge põhimängija. Võib arvata, et kui tema areng samas tempos edasi läheb, võib ta juba mõne hooaja pärast leida mõnest tõelisest suurklubist. Kui Ukraina EMil kaugele jõuab, saab Zabarnõi aga juba sel suvel koondises 21aastasena 40 mängu täis!

Warren Zaire-Emery

Prantsusmaa
Vanus: 18
Koduklubi: Pariisi Saint-Germain
Positsioon: keskpoolkaitsja

Prantsusmaa esiklubi esiimelaps on juba mitmel hooajal PSG eest regulaarselt platsile sanud ning eelmise aasta novembris sai temast Prantsusmaa koondise ajaloo nooruselt kolmas mängija ja teine väravalööja. Kaitsva poolkaitsjana on vastase mängu lõhkumise kõrval tema tugevuseks mängu kontrollimine, tehnika ja mängu ehitamine. Oma nooruse juures on ta väga rahuliku ja küpse olemise ja mängustiiliga ning saab olema põnev näha, kui suurt rolli ta ühe peamise tiitlipretendendi Prantsusmaa turniiris mängima hakkab.

Lamine Yamal

Hispaania
Vanus: 16
Koduklubi: FC Barcelona
Positsioon: ääreründaja

Vaid 15aastaselt Barcelona esindusmeeskonnas debüteerinud Yamal on hooga lahti löönud ka Hispaania koondise ukse, saades koondise ajaloo noorimaks mängijaks ja väravalööjaks. EM-finaali eelsel päeval 17aastaseks saav Yamal püstitab platsile pääsedes võimsalt ka EM-finaalturniiride uue noorusrekordi ning kui ta just viimasel hetkel vigastada ei saa, peaks ta olema tugeva Hispaania koondise rünnakul üks põhilisi relvi. Natuke kummaline mõelda, aga ei saa üldse välistada, et see mees on tippjalgpallis järgmised 20 aastat!