Nädalavahetuse suur poksiöö: Parker vs Chisora, Jake Paul vs Tyron Woodley

Laupäeva öö vastu pühapäeva tuleb poksisõpradel unetu: nädalavahetuse keskel toimub kaks väga kõrge ažiotaažiga lahingut, kus mõlemas lähevad vastamisi sportlased, kes on omavahel varasemalt juba korra kohtunud. Kui Joseph Parkeri ja Derek Chisora lahing raskekaalus toimub sportlikus mõttes täielikul tipptasemel, siis juutuuberi Jake Pauli taaskohtumine Tyron Woodleyga leiab aset küll pisut madalamal tasemel, kuid siiski täie tõsiduse ja suure publikuhuviga.

Mida pikalt poksiöölt oodata ning kelle võitu võiks eelkõige ennustada? Võtame mõlemad matšid ette ja teeme selgeks!

Parker vs Chisora: kas Chisora suudab seekord Parkeri lõplikult pikali lüüa?

Uusmeremaalase Parkeri ja Zimbabwest pärit briti Chisora kohtumine toimub viimase poole aasta jooksul juba teist korda. Eelmises omavahelises matšis, mis oli mõlema jaoks ka viimaseks kohtumiseks, suutis Chisora Parkeri juba esimese raundi seitsmendal sekundil pikali lüüa, kuid Parker taastus hoobist suurepäraselt ning poksis end lõpuks kohtunike otsusega võidule. Juba toona oli päris palju neid, kes arvasid, et kohtunikud oleksid tegelikult võinud võitjaks kuulutada hoopis Chisora. Parker alustab korduskohtumist seega teadmisega, et vastane tahab kangesti ennast tõestada – võidu korral saab Parker aga selle vastasseisu ajalukku jätta ning kõrgemate ja säravamate tiitlite poole püüelda.

Kordusmatši eel on Parker kõvasti trenni vihtunud ei kellegi muu kui Tyson Furyga, kes 2014. aastal dramaatilises matšis Chisora alistas – Parkerist ja Furyst on saanud omalaadne duo, kus kaks tegevsportlast ja teoreetilist konkurenti teineteist aitavad. Fury näpunäidete järgi on väidetavalt keskendutud Parkeri löögijõu kasvatamisele – kuigi Parker on suutnud väga hästi vastaste lööke taluda ja neid vastu võtta, on tema üheks miinuseks seni olnud vähene võimekus vastaste nokauteerimisel – tema viimased viis võitu maailmaklassi vastaste vastu on kõik tulnud kohtunike otsusega. Kuigi ka niimoodi on võimalik võite noppida, ei saa pikemas plaanis Parker selle peale lootma jääda.

Chisora on samal ajal küll oma viimastes matšides nii Parkeri kui Oleksandr Usiki vastu end heast küljest näidanud, kuid siiski lüüa saanud ning selles kohtumises saab olema väga huvitav näha, milline Chisora ringi astub. Kolmas järjestikune kaotus võiks sisuliselt tähendada seda, et Chisora väljavaated tulevikus tõeliselt suuri matše saada kahanevad väga väikesteks, võit oleks Chisora tippkarjäärile aga tohutult vajalik. Suures plaanis ei ole Chisoral vaja oma stiili eriti palju muuta – kõiki väikeseid asju on lihtsalt vaja teha veel paremini, et Parker seekord selili suruda. Chisoral ei ole põhjust oma agressiivset stiili konservatiivsema vastu välja vahetada – mida lühem ja kiirem see matš tuleb, seda paremad võimalused Chisoral võidu osas kindlasti on. Samas teab Parker esimese matši järel väga hästi, mida oodata ning see võiks eelkõige just talle kasuks tulla. Siin tasub oodata Parkeri teist järjestikust võitu ning 37-aastase Chisora jaoks kipub see matš olema karjääri lõpu algus.

Jake Paul vs Tyron Woodley II: kas Paul nopib järjekordse võidu?

Foto: TT

Eelmise aasta alguses juutuuberist professionaalseks poksijaks hakanud Jake Pauli on palju mõnitatud, alahinnatud ja pisendatud – üha rohkem peame aga rääkima sellest, et suunamudijast on saanud täiesti tõsiseltvõetav sportlane. Veel ei konkureeri ta mõistagi suurte tiitlite peale, kuid tema vastased on läinud üha tõsiseltvõetavamaks ning endine UFC tšempion Woodley on kahtlemata juba selline vastane, kes profisportlasena on juba teatud määral maamärgiks.

Augusti lõpus toimunud esimeses omavahelises kohtumises oli Paul matši eel soosikuks ning suutis lõpuks ka kohtunike otsusega napilt võita. Matši järel spekuleeriti sealjuures mõnel pool, et Woodley ei pannud endast päris maksimumi välja ning lasi Paulil võita. Seekord pidi Jake Paul tegelikult vastaseks saama Tyson Fury noorema venna Tommy, kuid roidevigastuse tõttu tuli Furyl siiski sellest kohtumisest loobuda. Lühikese etteteatamisajaga oli aga Woodley nõus taas Paulile vastu astuma ning nii saamegi mõne kuu jooksul juba teist korda seda vastasseisu nautida.

Woodley oli selgelt Pauli noore poksikarjääri kõige keerulisem vastane ning nagu näitasid ka kohtunike punktid (78-74, 77-75, 75-77), oli võitlus tegelikult mõnusalt tasavägine ja Woodleyl piisaks vigade paranduseks vaid mõnest väikesest nüansist. Samas on Pauli karjäär seni liikunud võidult võidule ning kuigi selle juures on olnud ka kergelt kahtlaseid varjundeid, võiks arvata, et võrreldes eelmise kohtumisega on paremaks läinud Paul, mitte 39-aastane Woodley – eriti seetõttu, et Woodleyl ei ole olnud väga palju aega, et selleks kohtumiseks valmistuda.

Ennustamisel tasub siin panused teha Paulile: eelmise korra võitja, parem vastupidavus ning nooruse uljus peaksid talle kõik selles kohtumises kasuks tulema. Paistab, et Paul on poksimise väga tõsiselt käsile võtnud ning arvestades seda, kuidas Woodley eelmises omavahelises kohtumises jättis need kõige valusamad löögid justkui Paulile pihta andmata, võiks eeldada, et ka seekord ei hakata Jake Pauli võitu väärama – siin tasub edu ennustada just Paulile.