Meistrite liiga veerandfinaalid: kas loos oleks saanud olla veel magusam?

Euroopa klubijalgpalli kõige prestiižsemas võistlussarjas ehk Meistrite liigas on nüüd loositud veerandfinaalpaarid ning on selge, millised meeskonnad hakkavad aprillikuu jooksul omavahel poolfinaalipiletite nimel heitlema. Kuidas jäävad meeskonnad loosiga rahule ning mida neljast veerandfinaalpaarist oodata võiks? Betsafe’i blogi pakub esimesed reaktsioonid!

Real Madrid vs Chelsea

Meistrite liiga valitseva võitja Real Madridi jaoks on viimasel ajal Meistrite liiga play-off paaride loosimised olnud kui iga-aastaseks saatuse ninanipsuks: loos oleneid kohe üldse hellitanud! Vastasseis Chelseaga on Reali jaoks viimasest kümnest Meistrite liiga play-off vastasseisust koguni kaheksas (!), mis peetakse Inglismaa klubi vastu, kusjuures Chelseaga ollakse vastamisi juba kolmandat hooaega järjest. 2021. aasta kevadel kohtuti poolfinaalis, mille Chelsea kahe mängu kokkuvõttes 3:1 võitis, mullu samuti veerandfinaalis, mis lõpuks lisaajal üle noatera võideti.

Reali viimaste hooaegade vastasseisud on üldse olnud tõelised maiuspalad: alates sellest, kui 2019. aastal kaheksandikfinaalis Amsterdami Ajaxi vastu põruti, on ainus vähegi nõrgema klassi tiim, kelle nad on Meistrite liiga play-off’is vastu saanud, olnud 2021. aasta kaheksandikfinaalivastane Atalanta, kuid kõik ülejäänud meeskonnad on olnud A-klassi tiitlinõudlejad. Sellest hoolimata suutis Real aga end mullu võitjaks teha ning ka tänavu suudeti Liverpooli vastu kokku panna tõsine jõudemonstratsioon, kui Jürgen Kloppi tiimist kahe mängu kokkuvõttes neljaväravalise eduga üle sõideti.

Chelsea on sel hooajal samal ajal olnud oma paremate päevade hale vari ning Premier League’is ollakse alles kümnendal kohal, kuid Meistrite liigas on see meeskond sellegipoolest ohtlik: tuletame kas või meelde, et kui meeskond 2012. aastal esimest korda Meistrite liiga võitis, läks neil liigahooaeg täielikult aia taha ning lõppes kuuenda kohaga, 2021. aastal said nad oma teise Meistrite liiga võidu kõrval liigas alles neljanda koha, jäädes võitjast maha peaaegu 20 punktiga. Ehk on tänavu jälle võimalus?


Manchester City vs Müncheni Bayern

Ei ole loosiõnne tänavu olnud ka Müncheni Bayernil, kes saab kaheksandik- ja veerandfinaalide jooksul vastamisi minna nende enda kõrval kahe teise kogu turniiri suursoosikuga: 16 parema seas lülitati juba veenva võiduga konkurentsist Pariisi Saint-Germain, nüüd on kord Manchester City käes. Sellest paarist tõotab tulla tõeline tulevärkide tulevärk: esiteks on vastamisi ilmselt Meistrite liigas alles jäänud meeskondadest kaks kõige võimekamat tiimi, teiseks on tegu omamoodi Joao Cancelo derbiga – lahkus portugallasest äärekaitsja ju alles jaanuari lõpus Cityst tüliga just nimelt Bayernisse. Cancelo kaasus on muidugi omaette kentsakas: Citys aeg-ajalt pingile jäetuna oli mees niivõrd solvunud, et liitus Bayerniga, kus tema mänguaeg on aga veel kordades kahanenud…

Kindlat soosikut selles paaris igatahes olema ei saa – mõlemal meeskonnal on oma head ja vead ning kui Cityl on olemas üks teatud norralasest ründaja, kes lõi äsja Leipzigile vähem kui tunni ajaga viis väravat, siis Bayernil on vastu panna ports tippründajaid, kelle vahel Julian Nagelsmann valida saab. Ilmselt kõige kvaliteetsem vastasseis tänavuses Meistrite liigas.


Benfica vs Milano Inter

Kui kahe esimese veerandfinaalpaari osalised selgitavad omavahel välja ühe finalisti (sest on juba teada, et nende võitjad lähevad omavahel poolfinaalis kokku), siis teine finalist tuleb igal juhul kas Portugalist või Itaaliast, sest ülejäänud kahte veerandfinaali loositi kokku kõik kolm konkurentsis olevat Itaalia klubi ning lisaks veel ka Lissaboni Benfica. Oma alagrupi PSG ja Juventuse ees võitnud Benfica on tänavu teinud Euroopas imeliselt tugeva ja stabiilse hooaja ning murdis kaheksandikfinaalist Club Brugge vastu probleemideta edasi – ning kohtumine Interiga on nende jaoks kahtlemata täiesti võidetav vastasseis. Oli ju Inter äsja 16 parema seas vastamisi Benfica rivaali FC Portoga ning pressis ennast napi 1:0 võiduga edasi. Benfica enesekindlus on kindlasti hetkel kõrgemal tasemel kui Interi oma ning ka nende mängupilt on tänavu olnud tugevate vastaste vastu väga lubav.

Pääs poolfinaali koidab aga selgelt mõlemale meeskonnale – nii Benfica kui Interi jaoks on tegemist ajaloolise võimalusega ning panused on tohutult kõrgel. Kui hästi peetakse sellele pingele vastu?


AC Milan vs Napoli

San Siro saab veerandfinaalides lausa kaks mänguõhtut, sest lisaks Interile on kaheksa parema sekka jõudnud ka AC Milan, kelle vastaseks loositi veerandfinaalis Itaalia rivaal Napoli. Need meeskonnad saavad omavahel aprillikuu jooksul väga headeks tuttavateks, sest vaid paari nädala jooksul kohtutakse omavahel lausa kolm korda: 2. aprillil ootab ees ka veel omavaheline liigamäng. Napoli on sel hooajal tõusnud Euroopas kardetud jõuks ja seda ka kõige kõrgemal tasemel – arvestades seda, et ühtegi teist päris tipp-tippmeeskonda ei tulegi Napolil finaali jõudmiseks alistada, tuleb neil ilmselt loosiga vaat et kõige rohkem rahule jääda. Juba Meistrite liiga veerandfinaaligi jõudmine oli Luciano Spalletti meeskonna jaoks klubi ajaloo tegemine, aga sellega piirdumine oleks praegu juba selge pettumus – Itaalia meistritiitel on juba sisuliselt kindlustatud ning sedavõrd soodsat loosi oleks patt mitte ära kasutada. Kui Victor Osimhen, Hvitša Kvaratshelia ja teised ässad terved püsivad, on Napoli sel hooajal Meistrite liigas tiitlipretendent, uskuge või mitte!

Milan on samal ajal tänavu olnud üsna ebastabiilne – väikest lootust võiksid aga nemad ammutada ehk sellest, et Napolil läks Coppa Italia tänavu aia taha, mis näitas, et karikasüsteemis võistlustel ei ole Napoli ehk nii löömatu kui pealtnäha võiks tunduda. Kaheksandikfinaalis Frankfurdi Eintrachti üle võetud ülikindel võit rääkis aga Napoli kohta hoopis teist keelt…


Millal mängud toimuvad?

Meistrite liiga veerandfinaalide avakohtumised peetakse 11. ja 12. aprillil, korduskohtumised nädal hiljem ehk 17. ja 18. aprillil. Poolfinaalide avamängud toimuvad 9.-10. mail, kordusmängud 16.-17. mail ning suur finaal Istanbulis peetakse 10. juunil.